1 Decembrie, la Ploiesti. Programul evenimentelor. Trafic inchis in zona centrala

1 decembrie 2021  |  10:29


Ziua Națională a României va fi celebrată, la Ploiești, cu ceremonii militare programate să aibă loc miercuri dimineață.

Primăria Municipiului Ploiești și Garnizoana Ploiești organizează ceremonii militare și manifestări dedicate Zilei Naționale a Românie. Activitățile se vor desfășura în Piața Eroilor, începând cu ora 11.00, cu respectarea prevederilor legale dispuse în contextul actualei pandemii. La acest eveniment vor participa oficialități locale și județene, parlamentari ai județului Prahova și personal militar.

Publicul are acces la evenimentele derulate astăzi cu respectarea regulilor de distanțare fizică.

“Programul dedicat sărbătoririi Zilei Naționale a României va include salutul drapelului de luptă, intonarea Imnului de Stat al României şi oficierea unui serviciu religios. Reprezentanţii municipiului Ploieşti şi ai judeţului Prahova vor susţine alocuţiuni, iar, în finalul manifestării, se vor depune coroane de flori în memoria eroilor ţării noastre”, a anunțat Primăria Ploiești.

Circulația rutieră, oprită începând cu ora 10.00, pentru ceremoniile de Ziua Națională
Pentru buna desfăşurare a acestui program festiv, au decis oprirea temporară a circulaţiei rutiere în municipiul Ploieşti, în zona Pieței Eroilor (sens giratoriu Catedrală), în intervalul orar 10.00-12.00

Condițiile pentru participarea la evenimentele de 1 Decembrie

Guvernul a aprobat, săptămâna trecută, propunerile Comitetului Național pentru Situații de Urgență, privind organizarea și participarea la evenimentele de Ziua Națională. Potrivit hotărârii adoptate de Executiv:

“(1) În condițiile art. 5 alin. (3) lit. a) din Legea nr. 55/2020, cu modificările și completările ulterioare, se permite organizarea ceremoniilor oficiale dedicate Zilei Naționale a României în municipiul București cu participarea a cel mult 400 de persoane în zona oficială delimitată de organizatori, precum și în municipiile reședință de județ cu participarea a cel mult 200 de persoane în zona oficială delimitată de organizatori, cu asigurarea unei distanțe de minimum 1 metru între participanți, cu purtarea măștii de protecție și cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

(2) Accesul persoanelor în afara zonei oficiale la ceremoniile organizate în condițiile alin. (1) este permis cu asigurarea unei distanțe de minimum 1 metru între participanți, cu purtarea măștii de protecție și cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2.

(3) În condițiile art. 5 alin. (3) lit. a) și f) din Legea nr. 55/2020, cu modificările și completările ulterioare, organizarea și desfășurarea activităților specifice Zilei Naționale a României sunt permise la sediul autorităților și instituțiilor publice centrale cu participarea a cel mult 300 de persoane, iar la sediul autorităților și instituțiilor publice locale cu participarea a cel mult 150 de persoane.

(4) Accesul și participarea la ceremoniile prevăzute la alin. (3) sunt permise doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, cu purtarea măștii de protecție, precum și cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2 și a regulilor de acces stabilite de autoritatea/ instituția organizatoare”, se arată în hotărârea publicată în Monitorul Oficial.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.

Bine ati venit!

Websiteul sharenews.ro foloseste cookie-uri pentru a va oferi o cat mai buna experienta de navigare. Consideram continuarea navigarii ca reprezentand acceptul dumneavoastra pentru folosirea acestor cookie-uri.

Va multumim!