15 motive legale pentru ieșirea din localitate: Guvernul a emis REGULILE din starea de alertă

18 mai 2020  |  05:20


Guvernul a adoptat luni Hotărârea privind declararea stării de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia. Începând cu data de 18.05.2020 se instituie starea de alertă pe întreg teritoriul țării pe o durată de 30 de zile. Mai este nevoie ca Parlamentul să încuviințeze măsurile.

În interiorul localităților se interzice circulația persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 3 persoane care nu aparțin aceleiași familii, precum și formarea unor asemenea grupuri.Se instituie interdicția deplasării persoanelor în afara localității/zonei metropolitane, cu următoarele excepții:deplasare în interes profesionaldeplasare în scop umanitarvoluntariatactivități agricolecomercializare de produse agroalimentareîngrijirea sau administrarea unei proprietățieliberarea de documente necesare pentru obținerea unor drepturiasistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, dar și participare la programe sau proceduri medicaleîngrijirea/însoțirea copiilor/membrilor de familie, îngrijirea unei/unui rude/afin sau persoană aflată în întreținere, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilitățidecesul unui membru de familieactivități recreative sau sportive individuale desfășurate în aer liber, respectiv ciclism, drumeție, alergare, canotaj, alpinism, vânătoare, pescuitevenimente familialeachiziția, service-ul, efectuarea ITP sau alte operațiuni de întreținere a vehiculelor, activități care nu pot fi efectuate în localitatea de domiciliuasigurarea de bunuri care acoperă necesitățile persoanelor și animalelor de companie/domesticeasigurarea de bunuri necesare desfășurării activității profesionaleLa solicitarea personalului instituțiilor abilitate cu exercitarea controlului respectării interdicției prevăzute la pct. 2, pentru justificarea deplasării în afara localității persoanele prezintă legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator ori o declarație pe propria răspundere cu privire la motivul deplasării, completată în prealabil.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.

Bine ati venit!

Websiteul sharenews.ro foloseste cookie-uri pentru a va oferi o cat mai buna experienta de navigare. Consideram continuarea navigarii ca reprezentand acceptul dumneavoastra pentru folosirea acestor cookie-uri.

Va multumim!