200 de politisti vor actiona, in Prahova, in weekend-ul de Sfanta Maria. Vezi aici recomandarile

12 august 2021  |  09:00


POLIŢIŞTII VOR ACȚIONA ÎN JUDEȚUL PRAHOVA PENTRU UN SFÂRȘIT DE SĂPTĂMÂNĂ ÎN SIGURANŢĂ

În perioada 13.08.2021-15.08.2021, peste 200 de polițiști vor acționa în teren, dintre care peste 100 sunt din structurile de ordine publică și peste 70 sunt poliţişti de la rutieră, ce vor acționa în cele trei zile, în județul Prahova.

Polițiștii prahoveni împreună cu partenerii instituționali, în echipe mixte cu jandarmi, polițiști locali, vor acționa în zona locașurilor de cult, în zona locațiilor unde se vor desfășura manifestările dedicate Sărbătorii religioase Sfânta Maria, dar și în zone de promenadă, parcuri, piețe, terase.

Se va acționa inclusiv pentru gestionarea afluxului de persoane pe timpul manifestărilor culturale și de divertisment, precum și pentru respectarea măsurilor impuse de autorități pentru buna desfășurare a acestor evenimente.

De asemena, forțele de ordine vor acționa pentru prevenirea și descurajarea faptelor antisociale, dar și pentru prevenirea și limitarea răspândirii infectărilor cu noul coronavirus.

Totodată poliţiştii rutieri vor acționa pentru creșterea gradului de siguranță a traficului, pe drumurile publice.

Respectați în continuare prevederile legale pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, respectiv păstrarea distanţării fizice, purtarea măştii de protecție, limitarea expunerii în spaţii aglomerate, precum și a celorlalte norme legale în domeniul ordinii și liniștii publice și a circulației pe drumurile publice!

De asemenea, indiferent că participați la evenimentele festive din acest week-end sau că plecați în vacanță, țineți cont și de câteva recomandări ale polițiștilor:

  • Conturile de pe reţelele de socializare nu trebuie să fie surse de informaţii pentru infractori! Nu postaţi pe reţelele de socializare mesaje din care să reiasă faptul că sunteţi plecaţi de acasă- acestea pot constitui o invitaţie pentru hoţi;
  • În zone aglomerate, păstraţi geanta/borseta în faţa dumneavoastră, aproape de corp, protejată de unul dintre braţe, nu vă înghesuiţi şi nu permiteţi să fiţi înghesuit;
  • Dacă în aglomeraţie vă simţiţi înconjuraţi de persoane dubioase, încercaţi să vă schimbaţi locul;
  • Nu lăsaţi copiii să se joace nesupravegheaţi, mai ales în zone aglomerate;
  • Nu lăsaţi obiectele de valoare (bijuterii, telefoane, portmonee, camere foto sau video) la vedere; câteva momente de neatenţie sunt suficiente pentru ca infractorii să le sustragă ;

În continuare polițiștii rutieri vor acționa, pe raza intregului județ, pentru prevenirea și combaterea oricăror fapte antisociale și recomandă participanților la trafic să respecte normele privind circulația pe drumurile publice.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.

Bine ati venit!

Websiteul sharenews.ro foloseste cookie-uri pentru a va oferi o cat mai buna experienta de navigare. Consideram continuarea navigarii ca reprezentand acceptul dumneavoastra pentru folosirea acestor cookie-uri.

Va multumim!