95 de politisti locali din Ploiesti au obtinut in instanta 100 de zile libere

29 iunie 2021  |  09:04


Tribunalul Prahova s-a pronunțat, luni, pe fond, într-un dosar în care reclamanți sunt 95 de polițiști locali din cadrul Poliției Locale Ploiești, prin Sindicatul “Mihai Viteazul”. Aceștia au obținut recuperarea liberelor lucrate în perioada noiembrie 2015 – noiembrie 2018.

Cauza, înregistrată în toamna lui 2019, s-a finalizat ieri, prin soluția pe fond pronunțată de Tribunalul Prahova, după aproape doi ani de procese. Soluția a fost în favoarea celor aproape 100 de reclamanți care au dat în judecată Poliția Locală Ploiești. Ei trebuie să primească libere corespunzătoare pentru zilele de repaus săptămânal, sărbători legale și orice alte zile libere din intervalul amintit în care, de fapt, oamenii au lucrat.

Soluția instanței aduce fiecărui reclamant în jur de 100 de zile libere
“Admite, în parte, cererea. Obligă pe pârâtă la compensarea cu timp liber corespunzător a muncii prestate de membrii de sindicat reclamant, în perioada 23.11.2015-23.11.2018, în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale şi în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează, în cadrul schimbului normal de lucru (conform anexei nr. 1 la raportul de expertiză întocmit în cauză de expertul Negulescu Camelia). Respinge, ca neîntemeiată, în rest, cererea. Obligă pe pârâtă la plata către reclamant a sumei de 4375 lei cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând jumătate din onorariul de avocat (3375 lei), respectiv jumătate din onorariul de expert achitat (1000 lei). Admite cererea expertului Negulescu Camelia de majorare a onorariului cuvenit acestuia pentru lucrarea efectuată în cauză. Obligă pe reclamant la plata către expertul Negulescu Camelia a sumei de 8000 lei, reprezentând cuantumul majorării onorariului de expert”, a hotărât instanța.

Hotărârea nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Aceasta vizează doar polițiștii locali de la Ordine Publică și Rutieră și ar însemna, se pare, în jur de 100 de libere pentru fiecare dintre reclamanți.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.

Bine ati venit!

Websiteul sharenews.ro foloseste cookie-uri pentru a va oferi o cat mai buna experienta de navigare. Consideram continuarea navigarii ca reprezentand acceptul dumneavoastra pentru folosirea acestor cookie-uri.

Va multumim!