A fost promulgata legea pensionarii cu 2 ani mai devreme in orasele poluate, inclusiv Ploiesti.

21 septembrie 2020  |  17:40


Proiectul de lege inițiat de patru parlamentari PSD de Prahova, în 2019, a fost adoptat de Camera Deputaților la finalul lunii august, iar vineri a fost promulgat de președintele Klaus Iohannis.

Inițial, acesta a fost respins de Senat, dar Camera Deputaților a fost for decizional.

“În sfârșit, locuitorii municipiului Ploiești, ai comunei Brazi și ai localităților limitrofe, pe o rază de 8 km , vor putea ieși la pensie cu doi ani mai devreme.

Astăzi a fost promulgată legea care include Ploieștiul , comuna Brazi și localitățile învecinate, pe lista zonelor afectate de poluare.

Legea 207/2020 va intra în vigoare imediat ce va fi publicată în Monitorul Oficial”, a anunțat, vineri, deputatul PSD de Prahova Laura Moagher, unul dintre autorii inițiativei legislative.

Legea include Ploieștiul și localitățile Bucov, Valea Călugărească, Blejoi, Berceni, Bărcănești, Pucheni, Brazi, satul Strejnicu din comuna Târgșoru Vechi pe lista celor afectate de poluare, iar locuitorii acestora vor avea dreptul la reducerea vârstei de pensionare cu 2 ani, fără penalizarea prevăzută la art.65, alin.(4) din Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.

Bine ati venit!

Websiteul sharenews.ro foloseste cookie-uri pentru a va oferi o cat mai buna experienta de navigare. Consideram continuarea navigarii ca reprezentand acceptul dumneavoastra pentru folosirea acestor cookie-uri.

Va multumim!