Adrian Năstase: Comparație între cazul Dragnea și cazul Cîțu

12 august 2021  |  09:12


Fostul premier Adrian Năstase amintește, referindu-se la cazul Cîțu, reținut în SUA, că Liviu Dragnea nu a fost desemnat premier pe motiv că avea o condamnare, iar în cazul actualului premier „retinerea sa la politie a fost confirmata ca pedeapsa penala de un judecator„.

În opinia lui Năstase, actuala coalitie nu-si poate permite sa-l sustina pe actualul premier in functie fara sa-si piarda complet credibilitatea. Acelasi lucru este valabil pentru Iohannis.

„PNL si USR au inventat un gen nou – „penal”. In noile carti de identitate, la rubrica gen, unii ar putea trece „penal”. E vorba de o stampila politica – sunt constient – cu un impact public foarte puternic.

Realizati insa ca, dupa aflarea condamnarii lui Florin Citu in SUA, de fiecare data cand acesta va merge la intruniri publice, inclusiv in campania interna din PNL, el va fi intampinat de Marian Ceausescu cu strigatul sau obisnuit – „Penalule”?

Blocarea desemnarii lui Dragnea la functia de premier s-a facut prin invocarea legii 90/2001. Se discuta acum si de art. 17 din Codul administrativ. Discutii tehnice – a existat in cazul lui Citu o infractiune? A existat o condamnare? Cert este ca retinerea sa la politie a fost confirmata ca pedeapsa penala de un judecator.

In aceste conditii, actuala coalitie nu-si poate permite sa-l sustina pe actualul premier in functie fara sa-si piarda complet credibilitatea. Acelasi lucru este valabil pentru Iohannis. Sunt cei care au inventat sintagma „Fara penali in functii publice”.

Justitia divina intervine uneori in guvernare„, a scris Năstase pe blogul personal.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.

Bine ati venit!

Websiteul sharenews.ro foloseste cookie-uri pentru a va oferi o cat mai buna experienta de navigare. Consideram continuarea navigarii ca reprezentand acceptul dumneavoastra pentru folosirea acestor cookie-uri.

Va multumim!