Afaceristul prahovean Mihai Tufan a fost condamnat definitiv la 3 ani si 6 luni de inchisoare pentru tentativa de omor

3 februarie 2021  |  09:26


Curtea de Apel București s-a pronunțat, în cursul săptămânii trecute, în cazul apelurilor formulate de milionarul prahovean Mihai Tufan și Parchetul de pe lângă Tribunalul București față de sentința pronunțată în luna octombrie de Tribunalul București, într-un dosar de tentativă la omor.

Omul de afaceri a fost trimis în judecată pentru că, în primăvara anului trecut, și-ar fi înjunghiat de mai multe ori o angajată, apoi s-ar fi rănit, la rândul său. Scenele de groază s-au petrecut într-o mașină, pe DN 1.

UPDATE | Milionarul prahovean Mihai Tufan, reținut după ce ar fi înjunghiat o femeie. Omul de afaceri a încercat apoi să se sinucidă
În primă instanță, Mihai Tufan a fost găsit vinovat pentru tentativă de omor și condamnat la 2 ani, 2 luni şi 20 de zile de închisoare.

Milionar din Prahova condamnat la închisoare pentru tentativă la omor. Bărbatul și-a înjunghiat o angajată, în mașină, pe DN 1
La Apel, instanța a decis majorarea pedepsei.

“(…) admite apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și de inculpatul Tufan Emil Mihai cu privire la sentința penală nr. 1169/F/08.10.2020 pronunțată de Tribunalul București Secția I Penală. Desființează, în parte, sentința penală apelată și, rejudecând, în fond: Majorează pedeapsa aplicată inculpatului Tufan Emil Mihai pentru săvârșirea infracțiunii prev. de art. 32 alin. 1 C.pen. cu referire la art. 188 alin. 1 C.pen. cu aplic. art. 396 alin. 10 C.pr.pen. ;i art. 75 alin. 2 lit. a C.pen. de la 2 ani, 2 luni si 20 de zile închisoare la 3 ani ți 6 luni închisoare. Ridică măsura sechestrului asigurător instituită prin ordonanța nr. 1359/P/2020 din data de 19.05.2020 a Parchetului de pe lângă Tribunalul București, menținută prin sentința penală nr. 1169/F/08.10.2020 pronunțată de Tribunalul București Secția I Penală până la concurența sumei de 7.000 lei reprezentând cheltuieli judiciare, ca urmare a achitării cheltuielilor judiciare. Deduce din pedeapsa aplicată durata reținerii și arestării preventive de la data de 10.04.2020 la zi. Menține restul dispozițiilor sentinței penale apelate. În baza art. 275 alin. 3 C.pr.pen., cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului” este hotărârea definitivă pronunțată de Curtea de Apel București pe 28 ianuarie, publicată și pe portalul instanțelor de judecată.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.

Bine ati venit!

Websiteul sharenews.ro foloseste cookie-uri pentru a va oferi o cat mai buna experienta de navigare. Consideram continuarea navigarii ca reprezentand acceptul dumneavoastra pentru folosirea acestor cookie-uri.

Va multumim!