Al 2-lea aparat pentru depistarea COVID-19 va ajunge saptamana viitoare la Spitalul Judetean

3 aprilie 2020  |  20:40


La Spitalul Județean de Urgență Ploiești a ajuns primul aparat de diagnosticare a Covid-19 prin Crucea Roșie și OMV Petrom.

Primul dintre cele 10 aparate de testare rapidă, prin tehnica Real Time-PCR, și kiturile de testare aferente pentru depistarea Covid-19, achiziționate de Crucea Roșie Română, cu un consistent sprijin financiar de la Compania OMV Petrom (un milion de euro), au ajuns în această dimineață la Spitalul Județean!

Marele beneficiu este că acest aparat pentru detectarea genelor indică prezența virusului SARS COV-2, în circa 40 de minute de la prelevarea probelor de la pacienții suspecți cu coronavirus.

Săptămâna viitoare ajunge și apararul pentru care Consiliul Județean a alocat fonduri. Astfel, vor putea fi testate cât mai multe persoane din județul nostru.

Testarea propriu-zisă va demara după primirea tuturor avizelor necesare, așteptate de la Ministerul Sănătății și cu implicarea domnului director DSP, Bogdan Nica. Trebuie să reușim acest lucru în cel mai scurt timp posibil!

Mulțumesc Crucea Rosie Romana și OMV Petrom pentru că ne sunt alături #pentrusănătate și comunitatea prahoveană!, a scris Bogdan Toader pe Facebook.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.

Bine ati venit!

Websiteul sharenews.ro foloseste cookie-uri pentru a va oferi o cat mai buna experienta de navigare. Consideram continuarea navigarii ca reprezentand acceptul dumneavoastra pentru folosirea acestor cookie-uri.

Va multumim!