Angajații din Sănătate, cu „Plugușorul suferinței” în Piața Victoriei. Protest în fața ferestrelor Guvernului

29 decembrie 2021  |  08:24


A trecut Crăciunul, dar chiar și așa, decidenții vor fi „colindați”, pe final de an, cu un alt fel de Plugușor. Sindicaliștii din Sănătate au ieșit, marți, în stradă, deciși să facă auzit „Plugușorul suferinței lucrătorilor din sănătate”.

În primă fază, s-au oprit în Piața Victoriei, în fața ferestrelor sediului Guvernului Ciucă, unde, de la ora 12, urmează să înceapă o ședință a Executivului. Lucrătorii din sistemul sanitar au în plan să meargă, în jurul prânzului, și la Parlament, dar și la sediul Președinției, la Palatul Cotroceni.

E vorba despre mitingul național al lucrătorilor din sănătate, organizat de către Federația Solidaritatea Sanitară. Participanții la protestul din Piața Victoriei au venit cu steaguri, afișe și baloane. S-au auzit și vuvuzele.

De altfel, încă din ziua precedentă reprezentanții acestei Federații au anunțat că prin această acțiune urmează să se „colinde” trei instituții esențiale, respectiv Guvernul, Parlamentul și Președinția, „rostindu-le „Plugușorul suferinței lucrătorilor din sănătate” și urându-le înțelepciune în acordarea urgentă a drepturilor legitime ale profesioniștilor din sănătate. „Colindul” va fi susținut de toate categoriile de lucrători din sănătate, „urăturile” acestora făcându-se auzite din toate spitalele publice din țară”.

E vorba, așadar, despre proteste în stradă – și anume un miting în Piața Victoriei, urmat, de la ora 12.30, de acțiuni similare la Palatul Cotroceni, respectiv la intrarea Izvor a Palatului Parlamentului, sediul Legislativului.

Însă, în acest context, Federația a anunțat, totodată, și „manifestări de susținere desfășurate în spitalele din țară: începând cu ora 12:00!”

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.

Bine ati venit!

Websiteul sharenews.ro foloseste cookie-uri pentru a va oferi o cat mai buna experienta de navigare. Consideram continuarea navigarii ca reprezentand acceptul dumneavoastra pentru folosirea acestor cookie-uri.

Va multumim!