Aplicația WhatsApp a căzut în dizgrație. Utilizatorii migrează spre Telegram sau Signal: „25 de milioane în 3 zile”

13 ianuarie 2021  |  10:19


Polemica Whatsapp îi face pe unii fericiți. 25 de milioane de utilizatori au descărcat aplicația de mesagerie Telegram în ultimele 72 de ore, anunță fondatorul rus al companiei care deține aplicația, Pavel Durov. Migrația vine în urma anunțului WhatsApp de a partaja mai multe date cu compania-mamă, Facebook.

„În prima săptămână a lunii ianuarie, Telegram a depășit 500 de milioane de utilizatori activi lunar. Apoi a continuat să crească: 25 de milioane de noi utilizatori s-au alăturat Telegramului în ultimele 72 de ore “, spune Pavel Durov pe canalul său de Telegram.

„Nu mai vor să fie luați ostatici”

„Este o creștere semnificativă față de anul trecut”, continuă el, explicând că Telegram a experimentat și alte valuri mari de înscrieri în cei „șapte ani de experiență în protecția vieții și confidențialitatea utilizatorilor”, dar că „de data asta este diferit”. „Oamenii nu mai vor să cedeze confidențialitatea pentru servicii gratuite. Nu mai vor să fie ținuți ostatici de monopolurile tehnologice”, spune miliardarul în vârstă de 36 de ani.

Fără a-și cita concurentul, WhatsApp, criticat după ce a cerut celor două miliarde de abonați să accepte noi condiții de utilizare.

Signal, în fruntea descărcărilor

Utilizatorii care refuză nu își vor mai putea accesa contul de Whatsapp începând cu 8 februarie. Grupul caută să-și rentabilizeze platforma, permițând agenților de publicitate să își contacteze clienții prin WhatsApp sau chiar să-și vândă produsele direct acolo, așa cum se întâmplă deja în India.

Anunțul a trimis utilizatorii și spre o altă aplicație de mesagerie sigură, Signal, care este în topul descărcărilor pe platformele Apple Store și Google Play. Un succes care a fost indus și de susținători celebri: Elon Musk, șeful Tesla, și-a îndemnat adepții să folosească Signal, după ce Capitoliul a fost invadat de susținătorii lui Donald Trump.

Fondată în 2013 de frații Pavel și Nikolai Durov, în trecut creatori ai rețelei de socializare rusești VKontakte, Telegram susține că securitatea este prioritatea sa și refuză, în general, să colaboreze cu autoritățile.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.

Bine ati venit!

Websiteul sharenews.ro foloseste cookie-uri pentru a va oferi o cat mai buna experienta de navigare. Consideram continuarea navigarii ca reprezentand acceptul dumneavoastra pentru folosirea acestor cookie-uri.

Va multumim!