Candidatul PNL Prahova la parlamentare, Catalin Predoiu, acuzatii grave din partea grefierilor

26 octombrie 2020  |  08:29


Grefierii se ridica impotriva ministrului Justitiei Catalin Predoiu (foto), pe care il acuza de dispret si caruia ii cer demisia. Se intampla dupa ce Ministerul Justitiei a anulat in miez de noapte, atentie printr-un mail trimis la ora 00.18, intalnirea de vineri, 23 octombrie 2020, la care trebuia sa se discute noul statut profesional al grefierilor. Intalnire pentru care reprezentantii grefierilor au venit chiar si de la 650 km departare.

Intr-un comunicat extrem de dur postat pe site-ul Sindicatului National al Grefei Judiciare Dicasterial, intitulat “Predoiu, un ministru inert si demagog”, Catalin Predoiu este acuzat ca incearca sa blocheze evolutia celei mai numeroase categorii din sistemul de justitie, grefierii, asta in timp ce in paralel forteaza desfiintarea SIIJ si subordonarea judecatorilor. “Desi posteaza pe retelele de socializare cat de implicat este in rezolvarea problemelor din cadrul Ministerului Justitiei, in realitate, ministrul Predoiu demonstreaza dezinteres total fata de probleme semnalate”, reclama grefierii. Acestia ii transmit lui Catalin Predoiu ca nu mai accepta sa ii trateze cu dispret si sfidare, iar pentru umilintele la care ministrul Justitiei ii supune acesta trebuie sa isi dea demisia.

Iata reactia de revolta a grefierilor la adresa ministrului Justitiei Catalin Predoiu:

“Aspru criticat de asociatiile magistratilor in ceea ce priveste proiectele de legi pe justitie puse in dezbatere publica, elaborate fara o consultare reala cu sistemul, a venit randul ca Ministrul Justitiei sa isi arate, din nou, dispretul fata de proprii angajati pe care ar trebui sa-i pastoreasca in calitate de ministru al justitiei: grefierii.

Stabilita de mai bine de doua saptamani, reuniunea de lucru a grupului ministerial constituit pentru elaborarea unui nou statut al profesiei de grefier care trebuia sa aiba loc azi, 23 octombrie 2020, ora 10:00 la sediul MJ, a fost amanata prin trimiterea unui e-mail la ora 00:18 in care se invoca trecerea capitalei in scenariul rosu, precum si cresterea alarmanta a cazurilor de infectare cu Covid-19.

De precizat faptul ca, la aceasta reuniune de lucru, s-au deplasat lideri ai organizatiilor sindicale si profesionale ale grefierilor chiar si de la distante de 650 km. Mai mult, la ora la care s-a anuntat amanarea intalnirii, se prezuma ca orice om normal… doarme!

Reamintim ca proiectul in curs de elaborare are la baza un proiect mai vechi al ministrului, din anul 2011, care a picat in parlament la 5 voturi… Desi si atunci era la carma MJ, iar la guvernare tot un ‘guvern al meu’. Situatie care s-a repetat si in luna august 2020, cand Pl-x 317/2020 a fost respins in parlament din cauza abtinerii de la vot a deputatilor PNL. Ceea ce ne face sa credem fie ca ministrul isi saboteaza propriile proiecte, fie ca dovedeste incompetenta in implementarea lor.

Desi posteaza pe retelele de socializare cat de implicat este in rezolvarea problemelor din cadrul Ministerului Justitiei, in realitate, ministrul Predoiu demonstreaza dezinteres total fata de probleme semnalate. Cel putin in ceea ce ne priveste, intrucat organizatia noastra sindicala a venit cu solutii pertinente si viabile, pe care i le-a pus la dispozitie intr-o forma finala, redactata, ramanand doar sa-si aplice semnatura sau sa si le asume in fata executivului sau a legislativului.

Intalnirea ce trebuia sa aiba loc azi era de o importanta majora pentru categoria noastra profesionala, intrucat organizatiile sindicale si profesionale au comunicat forma finala asupra noului statut al grefierilor, iar proiectul de lege trebuia pus in procedura de dezbatere publica pentru a fi inclus in pachetul de legi ale justitiei.

Dupa ce a incercat furibund sa desfiinteze SIIJ, sa subordoneze judecatorii prin modificarile propuse la statutul acestora, la legea privind organizarea judiciara si legea privind functionarea C.S.M., acum a venit vremea sa blocheze evolutia celei mai numeroase categorii profesionale din sistem – grefierii – prin blocarea proiectelor de acte normative aflate in Parlament si tergiversarea elaborarii unui nou statut profesional.

Revenind la amanarea nocturna a reuniunii grupului de lucru, avem informatii ca la Ministerul Justitiei au fost depistate persoane infectate Covid 19. Oare, ministrul justitiei incearca sa ascunda acest fapt, asa cum incearca sa faca guvernarea Orban, in scopul de organizare a alegerilor parlamentare pentru a putea obtine mandate pe 4 ani sa-si duca la bun sfarsit proiectele incepute pentru ‘reformarea’ justitiei!?

La fel cum au dat ordin pe unitate DSP-urilor sa ‘tina sub control’ pandemia, prin musamalizarea cifrelor, asa se intampla si in foarte multe instante si parchete din tara in care au fost, sunt si vor mai fi focare de infectare cu covid 19 fara ca autoritatile macar sa declanseze anchete epidemiologice (vezi cazul de la Tribunalul Bacau in care conducerea instantei acuza modul de gestionare de catre DSP Bacau a cazurilor depistate la nivelul acestei instante).

Iar ca sa ii raspundem domnului ministru care, ascuns in biroul de pe Apolodor 17, trimite la inaintare, sa-si asume decizii, secretarii de stat, consilierii si personalul din minister:

Cum personalul din justitie a fost prezent in instante in starea de urgenta pentru a fi solutionate dosarele urgente, iar acum, in stare de alerta participa la sedinte de judecata sau anchete penale, respectand masurile impuse in pandemie, tot asa reprezentantii ministerului ar trebui sa participe la intrevederile stabilite, cu respectarea masurilor de distantare sociala si de prevenire a infectarii, pentru a rezolva problemele care treneaza de foarte mult timp.

Prezentul insa, ofera o alta realitate, iar lucrurile sunt scapate de sub control. Este penibil sa refuzi o intalnire de lucru folosind drept scuza contextul epidemiologic, in situatia in care de 8 luni incercati sa gestionati aceasta criza…

Problemele cu care ne confruntam nu mai suporta tergiversare. Ne-am saturat sa fim tratati cu dispret! Nu acceptam sa fim reprezentati de un ministru care ne sfideaza!

Atitudinea umilitoare cu care suntem tratati ne va determina sa va cerem demisia!”

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.

Bine ati venit!

Websiteul sharenews.ro foloseste cookie-uri pentru a va oferi o cat mai buna experienta de navigare. Consideram continuarea navigarii ca reprezentand acceptul dumneavoastra pentru folosirea acestor cookie-uri.

Va multumim!