Cei care fac evaziune sub 100.000 de euro și care plătesc prejudiciul scapă de închisoare

11 februarie 2020  |  10:37


În cazul în care prejudiciul este achitat integral pedeapsa va consta într-o amendă.”În cazul săvârșirii unei infracțiuni de evaziune fiscală, dacă în cursul urmaririi penale sau al judecății, la primul termen de judecată, prejudiciul cauzat este acoperit integral, iar valoarea acestuia nu depașește 100.000 euro în echivalentul monedei naționale, se poate aplica pedeapsa cu amenda.

Dacă prejudiciul cauzat și recuperat în aceleași condiții este de până la 50.000 euro, în echivalentul monedei naționale, se aplică o acțiune administrativa care se înregistrează în cazierul judiciar”, arată proiectul amendat și adoptat luni de Senat, conform Agerpres.Textul actual prevede ca, “în cazul săvarșirii unei infracțiuni de evaziune fiscală prevazută la art. 8 și 9, dacă în cursul urmăririi penale sau al judecății, până la primul termen de judecată, inculpatul acoperă integral pretențiile părții civile, limitele prevăzute de lege pentru fapta săvârșită se reduc la jumătate”.

Urmează ca modificarea să ajungă în Camera Deputaților, care este for decizional.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.

Bine ati venit!

Websiteul sharenews.ro foloseste cookie-uri pentru a va oferi o cat mai buna experienta de navigare. Consideram continuarea navigarii ca reprezentand acceptul dumneavoastra pentru folosirea acestor cookie-uri.

Va multumim!