Confuzie în școli, cu două săptămâni înainte de începerea cursurilor. Directorii și profesorii nu știu clar ce să facă

31 august 2020  |  18:11


Elevii reîncep cursurile peste două săptămâni. În școli au loc deja pregătiri, însă fiecare director face ce crede el că e bine. Toate regulile care ar urma să fie aplicate sunt, în continuare, în stadiul de propuneri. 

În oraşul Urziceni din judeţul Ialomiţa funcționează două şcoli gimnaziale. La prima dintre ele, directorul a transmis că este în concediu.

Reporter: Ideea era, doamnă, să aflăm şi noi ce ştiu conducerile şcolilor, în acest moment, despre ce se va întâmpla.

Izabela Coman, secretar de școală: Nimic.

Reporter: Nimic.

Izabela Coman, secretar de școală: Da, pentru că suntem în aşteptare, s-au tot făcut consilii profesorale, consilii de administraţie, s-a cerut părerea şi a părinţilor, şi a cadrelor didactice…

Profesorii au cerut laptopuri, pentru varianta în care vor preda online. Toate solicitările au ajuns într-un sertar.

Izabela Coman, secretar de școală: “Le strângem în secretariat şi nu ştim ce să facem cu ele pentru că nu avem nişte norme care să ne spună, le înaintaţi către primărie, le înaintaţi către Inspectorat, le înaintaţi către…”

Şcoala este mică, însă numărul elevilor – mare. Pentru se putea asigura distanţarea fizică ar trebui organizate cursuri şi în alte spaţii din oraş. Cum însă nu s-a inventat încă teleportarea, nu se ştie cum vor ajunge profesorii în câteva minute dintr-un loc în altul.

Izabela Coman, secretar de școală: “De exemplu, şcoala noastră este aici, iar creşa de care vă vorbeam este…, din centrul oraşului, mai departe, adică nu i-ar ajunge timp profesorului să se plimbe între… “

La a doua şcoală reporterul Digi24 este întâmpinat tot de secretarul școlii. Pe holuri sunt stive de bănci şi scaune scoase din clase.

Secretarul şcolii: “Uitaţi, au fost date băncile că mergem pe două schimburi, după care zice că s-ar putea să începem într-un singur schimb, adică, cu toţi copiii. Nu vedeţi că este incertitudine, încă?! Nu se ştie cu precizie, încă, ce şi cum.”  

Apare şi un cadru didactic. Şi-ar dori tare mult să ştie ce va avea de făcut când vor începe orele.

Profesoară: Nu ştiu ce să vă zic, că în fiecare zi se schimbă ceva, sunt chemaţi tot timpul la şedinţe.

Reporter: La judeţ.

Profesoară: Da. La judeţ, la primărie.

Reporter: În momentul ăsta nu ştiţi ce…

Profesoară: Nu ştiu, nu ştiu, nu ştiu.

La plecare, reporterul Digi24 îl întâlnește şi pe director. În timp ce explică în ce stadiu este cu pregătirea şcolii, apare şi mama unui elev.

Părinte: Cine ştie ce o să se întâmple de la 14 septembrie, nimeni nu ştie.

Director: Păi asta este, noi am zis că mergem pe cele două variante, pe cea verde sau pe cea galbenă.

Părinte: Aia galbenă cum este?

Director: Cea împărţită în jumătate, clasa şi transmis online.

Reporter. Mai sunt două săptămâni şi nimeni nu ştie nimic.

Părinte: Păi da! Duceţi-vă sus acolo la Anisie că de acolo trebuie să aflaţi, aici ce să…

La Colegiul Naţional Grigore Moisil din Urziceni, directoarea spune că ar vrea să știe, printre altele, cine le va cumpăra măști profesorilor.
Mariana Brăileanu, director al Colegiului Grigore Moisil, Urziceni 

Reporter: Măştile cine vi le aduce, cum vi le aduce?

Mariana Brăileanu, director al Colegiului Grigore Moisil, Urziceni: Vom afla.

Reporter: Nu ştiţi în momentul ăsta.

Mariana Brăileanu, director al Colegiului Grigore Moisil, Urziceni: Nu… Doar stocul nostru ca să avem câteva, dar deocamdată nu ştim acest lucru.

Confuzia este alimentată şi de la nivel înalt. Președintele Iohannis a declarat că elevii şi profesorii îşi vor cumpăra singuri măşti. Premierul spune că Guvernul va asigura măști doar pentru elevii din familiile nevoiașe. Iar ministrul Educației crede că primăriile ar trebui să se ocupe de această problemă.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.

Bine ati venit!

Websiteul sharenews.ro foloseste cookie-uri pentru a va oferi o cat mai buna experienta de navigare. Consideram continuarea navigarii ca reprezentand acceptul dumneavoastra pentru folosirea acestor cookie-uri.

Va multumim!