Cum să faci acasă gel dezinfectant pentru mâini, din trei ingrediente

12 martie 2020  |  09:32


În această perioadă, recomandarea tuturor medicilor și experților este să respectăm regulile de igienă cu rigurozitate, așa că iată cum poți face acasă un gel antibacterian pentru mâini, pe care să îl folosești când nu ai acces la apă și săpun.

Trebuie doar să cumperi mai multe flacoane de plastic de mici dimensiuni pentru a-l avea mereu la îndemână.

Cele 3 ingrediente de care ai nevoie:

2/3 Alcool sanitar sau vodcă de 60 de grade
Principalul ingredient pentru un gel dezinfectant pentru mâini este alcoolul medicinal de 60 de grade, recomandă bacteriologii. Este foarte important ca alcoolul să aibă cel puțin 60 de grade pentru a ucide cea mai mare parte a bacteriilor și microbilor care se adună pe mâinile noastre din diverse locuri. Dacă folosești un alcool mai slab, eficiența acestui gel dezinfectant scade și ea, proporțional.

1/3 Gel de aloe vera

Uleiuri esențiale de citrice sau mentă

Mod de preparare:

Indiferent de flaconul pe care îl folosești, trebuie să torni 2/3 alcool și 1/3 gel de aloe vera. Mai poți adăuga 8 – 10 picături de ulei esențial de citrice, mentă, arbore de ceai sau lavandă.

Uleiul esențial se folosește pentru parfum, iar aloe vera pentru a proteja pielea care va fi destul de uscată folosind acest gel dezinfectant pe bază de alcool.

Atenție, alcoolul poate provoca usturime și mici iritații.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.

Bine ati venit!

Websiteul sharenews.ro foloseste cookie-uri pentru a va oferi o cat mai buna experienta de navigare. Consideram continuarea navigarii ca reprezentand acceptul dumneavoastra pentru folosirea acestor cookie-uri.

Va multumim!