Cum se va face vaccinarea anti-Covid? Precizări importante pentru populație

15 decembrie 2020  |  08:42


Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, a anunțat că nu vor exista liste de așteptare pentru vaccinarea populației. Vaccinul se va administra pe baza unei programări prealabile – online.

Acesta a mai spus că primii vaccinați, cadrele medicale și angajații din instituțiile publice-cheie, vor fi programați de angajatori pentru imunizare. Persoanele cu boli cronice vor fi programate de medicii de familie, iar cei fără medic de familie şi populaţia generală se vor înscrie la imunizare pe propria răspundere.

„Ne dorim să fie un sistem accesibil tuturor încât să nu se îngrădească, să nu vină cineva cu vreo adeverință să dovedească că lucrează într-un anumit domeniu. Din acest punct de vedere, practic, individual, se vor înscrie populația generală și persoanele care nu au medic de familie, dar care vor semna pe propria răspundere că au, într-adevăr, anumite boli cronice, care le prioritizează pentru acea etapă”, a explicat, luni, Valeriu Gheorghiță la EuropaFM.

Cum va ajunge vaccinul Pfizer în România?
Totodată, coordonatorul campaniei de vaccinare a mai precizat că vaccinul Pfizer nu va ajunge pe cale aeriană cum se anunțase anterior, ci pe cale terestră.

„Este foarte probabil ca vaccinul de la BionTech Pfizer să ajungă terestru, nu avem încă o confirmare a distribuției pe linia aeriană, probabil că celelalte tipuri de vaccinuri vor ajunge, într-adevăr, pe cale aeriană. Va fi o comisie de recepție, prin care aceste vaccinuri intră în țară, va exista un convoi asigurat pe de-o parte de distribuitor, de producătorul vaccinului, pe de altă parte, autoritățile române, foarte probabil Ministerul Apărării Naționale va insoți acest transport direct către centrele regionale”, a anunțat Valeriu Gheorghiță.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.

Bine ati venit!

Websiteul sharenews.ro foloseste cookie-uri pentru a va oferi o cat mai buna experienta de navigare. Consideram continuarea navigarii ca reprezentand acceptul dumneavoastra pentru folosirea acestor cookie-uri.

Va multumim!