Doi medici și trei asistente din Prahova, printre pacienții infectați cu Covid-19

3 aprilie 2020  |  20:44


Epidemia afectează și echipele spitalelor din Prahova. Doi medici și trei asistente, la Spitalul Municipal Câmpina și Spitalul SanConfind Poiana Câmpina, au fost testați pozitiv. Alte 68 de persoane, de asemenea angajați din unități sanitare, sunt în auto-izolare.

Un medic de la Spitalul Municipal Câmpina, un medic de la SanConfind, dar și alte trei asistente de la acest din urmă spital au fost infectați cu noul tip de coronavirus.În total, potrivit Prefecturii, în județ avem, așadar, doi medici și trei asistente pacienți testați pozitiv, însă și alți 68 de angajați din spitale aflați în auto-izolare: 13 medici, 40 de asistente, șapte infirmiere, șase îngrijitoare, o farmacistă și un brancardier.printre paciențiiÎn județ sunt, la această dată, 27 de cazuri confirmate de infectare cu noul coronavirus, din care șase pacienți vindecați și externați.La acest moment DSP are în monitorizare 4.001 persoane aflate în izolare voluntară la domiciliu. În ultimele 24 de ore, au ieșit de sub această măsură 694 persoane, în timp ce alte 510 au intrat în auto-izolare pentru o perioadă de 14 zile. În carantină instituționalizată se află, în prezent, 324 de persoane, mai menționează Prefectura Prahova.În ultimele 24 de ore, în Prahova a mai fost întocmit un dosar penal, pentru zădărnicirea combaterii bolilor, iar o persoană a fost plasată în carantină forțată, pentru că nu a respectat măsurii auto-izolării la domiciliu.De asemenea, lucrătorii MAI au aplicat 740 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 480.000 lei, toate pentru încălcarea restricțiilor de circulație prevăzute în Ordonanțele Militare.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.

Bine ati venit!

Websiteul sharenews.ro foloseste cookie-uri pentru a va oferi o cat mai buna experienta de navigare. Consideram continuarea navigarii ca reprezentand acceptul dumneavoastra pentru folosirea acestor cookie-uri.

Va multumim!