Guvernul amână dublarea alocațiilor de stat pentru copii până la 1 iulie

15 ianuarie 2020  |  09:09


Deși președintele Klaus Iohannis a promulgat ieri legea privind dublarea alocațiilor de stat pentru copii, aceasta nu va fi pusă în aplicare decât după 1 iulie.

Vicepremierul PNL, Raluca Turcan, a declarat că în buget nu au fost prevăzute sumele necesare, astfel încât guvernul va amâna intrarea în vigoare a legii cel puțin până la 1 iulie.

”Pentru că PNL este într-un dialog continuu cu președintele Klaus Iohannis, promulgarea de astăzi a legii privind alocațiile va fi completată de o Ordonanță de Urgență a Guvernului. Actul normativ va proroga intrarea în vigoare a legii de dublare a alocațiilor până la prima rectificare bugetară din acest an, la începutul lunii Iulie, așa cum prevede legea responsabilității fiscal-bugetare. Presiunea care apasă bugetul din acest an, din motive ce țin de politica falimentară a fostului guvern, dorim să nu afecteze copiii din România”, a declarat Turcan pentru G4Media.ro, care a repetat practic anunțul premierului Orban de vinerea trecută.
Așadar, în cea mai optimistă ipoteză, alocațiile dublate ale copiilor, de 300 lei pentru cei cuvârste cuprinse între 2 și 18 ani, respectiv 600 de lei pentru copii de până în 2 ani, vor intra în plată abia în luna august, primele sume fiind aferente lunii iulie.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.

Bine ati venit!

Websiteul sharenews.ro foloseste cookie-uri pentru a va oferi o cat mai buna experienta de navigare. Consideram continuarea navigarii ca reprezentand acceptul dumneavoastra pentru folosirea acestor cookie-uri.

Va multumim!