Instituţiile publice nu mai au voie să ceară copii după actele emise de stat

3 ianuarie 2022  |  08:13


Instituţiile publice nu mai au voie, începând din prima zi a acestui an, să mai solicite persoanelor fizice şi firmelor copii de pe avize sau alte documente care au fost emise de către alte instituţii sau organe de specialitate ale statului, scrie Epochtimes-romania.com.

Această prevedere, care va uşura viaţa cetăţenilor obligaţi pană acum să se prezinte la ghişee cu varii copii ale unor documente emise tot de stat şi care, cel puţin teoretic, ar trebui să existe în bazele de date, este inclusă într-o lege promulgată de şeful statului pe 9 noiembrie.

„Se interzice instituţiilor publice şi organelor de specialitate ale administraţiei publice centrale să solicite persoanelor fizice sau persoanelor juridice, în vederea soluţionării cererilor pentru furnizarea unui serviciu public, copii de pe avize sau alte documente care au fost emise de către instituţii publice sau organe de specialitate ale administraţiei publice centrale. Instituţiile publice şi organele de specialitate ale administraţiei publice centrale solicită entităţilor care au emis documentele prevăzute la alin.(1), în format electronic, copii sau extrase de pe acestea în baza consimţământului expres al beneficiarului serviciului public”, se arată în textul legii, potrivit hotnews.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.

Bine ati venit!

Websiteul sharenews.ro foloseste cookie-uri pentru a va oferi o cat mai buna experienta de navigare. Consideram continuarea navigarii ca reprezentand acceptul dumneavoastra pentru folosirea acestor cookie-uri.

Va multumim!