Internet Explorer pune companiile în pericol

12 februarie 2019  |  14:36


Oficialii Microsoft fac apel la companiile care încă folosesc Internet Explorer să renunțe la acesta în favoarea unui browser modern. Există un număr semnificativ de companii care încă folosesc browser-ul ce acapara piața în urmă cu 20 de ani.

Multe companii folosesc aplicații neactualizate, care nu sunt compatibile cu browser-ele moderne și se pot încărca doar în Internet Explorer, fiind singurul care încă le suportă.

Expertul Microsoft în securitate cibernetică, Chris Jackson, spune însă că, folosind în continuare Internet Explorer, companiile se afundă într-o așa-numită datorie tehnică, care le va face să plătească mai mult într-un final.

Internet Explorer reprezintă un risc pentru companii, fiind un browser lipsit de suport din partea producătorului încă din 2016. Un atac care profită de vulnerabilitățile acestuia vor costa o firmă mai mult decât actualizarea aplicațiilor pentru a se putea folosi un browser modern.

Microsoft a încercat să sprijine companiile care se bazau pe Internet Explorer prin lansarea în 2014 a unui mod special, care randa site-urile în felul în care o făceau versiunile vechi ale browser-ului. Pentru restul lumii, Internet Explorer este un browser mort, iar majoritatea dezvoltatorilor nici nu-și mai testează aplicațiile pentru a verifica dacă sunt compatibile cu acesta.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.

Bine ati venit!

Websiteul sharenews.ro foloseste cookie-uri pentru a va oferi o cat mai buna experienta de navigare. Consideram continuarea navigarii ca reprezentand acceptul dumneavoastra pentru folosirea acestor cookie-uri.

Va multumim!