Kaufland a comis-o din nou. Banane si avocado pline de pesticide, retrase de la vanzare

25 martie 2022  |  05:18


Magazinele Kaufland au retras de la vânzare un lot întreg de banane, din cauza rezidurilor de pesticide. Persoanelor care au achiziționat produsele li se recomandă să nu le consume sub nicio formă și să le arunce sau să le returneze la magazin.

Un lot întreg de banane, retras din Kaufland
ANSVSA a comunicat faptul că este vorba despre banane ce provin din Ecuador, iar produsele au fost vândute în perioada 13 – 17 martie 2022.

„Vă informăm ca urmare a depășirii valorilor admise de reziduuri de pesticide (CLORPIRIFOS) Yellow Fresh Fruits SRL a inițiat retragerea de la comercializare și rechemarea de la clienți a articolului menționat mai jos. Motivul rechemării: depășire a valorilor admise de reziduuri de pesticide (CLORPIRIFOS).

Se recomandă persoanelor care dețin produse din lotul descris mai sus, comercializate în perioada 13.03.2022 – 17.03.2022, să nu le consume, ci să le distrugă sau să le returneze în magazinele Kaufland până pe data de 01.04.2022, urmând să le fie restituită contravaloarea lor (în baza bonului fiscal)”, a transmis ANSVSA, cu privire la bananele luată din Kaufland.

Lot de avocado, retras din Kaufland din aceleași motiv
ANSVSA a anunțat că magazinele Kaufland au retras de la vânzare un lot de avocado din cauza concentraţiei prea mari de pesticide.

„Kaufland a retras voluntar şi preventiv, din motive ce ţin de protejarea consumatorilor, următorul produs: K- BIO AVOCADO 2 BUC. Origine: Columbia. Furnizor: Eosta B.V. IJsermanweg 15 2742 KH Waddinxveen, Olanda”, a transmis ANSVSA, la începutul acestei săptămâni.

Lotul a fost comercializat în perioada 11 – 18 martie. „Motivul rechemării: depăşirea limitei legale de reziduuri de pesticide (clorpirifos şi clorfenapir)”, se mai arată în anunț.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.

Bine ati venit!

Websiteul sharenews.ro foloseste cookie-uri pentru a va oferi o cat mai buna experienta de navigare. Consideram continuarea navigarii ca reprezentand acceptul dumneavoastra pentru folosirea acestor cookie-uri.

Va multumim!