Ludovic Orban anunță TENSIUNI în coaliție privind terenul de la Romexpo

17 iunie 2021  |  09:09


Preşedintele Camerei Deputaţilor, liberalul Ludovic Orban, a declarat joi că nu există un punct de vedere comun în coaliţia de guvernare referitor la proiectul privind terenul de la Romexpo, menţionând că PNL nu a luat încă o decizie deoarece este mai bine să fie armonizate punctele de vedere pe o anumită formă a legii.”PNL nu a luat nicio decizie cu privire la acest proiect. De asemenea, în coaliţie nu s-a luat încă o decizie cu privire la acest proiect. Am discutat o dată în coaliţie, a rămas că vom mai discuta”, a afirmat Orban la Parlament.
Întrebat de ce decizia este atât de dificilă, Ludovic Orban a explicat: “Nu avem încă un punct de vedere comun în coaliţie şi dacă putem armoniza punctele de vedere, astfel încât să susţinem împreună o anumită a formă a legii, aşa este mai bine, că suntem o coaliţie de guvernare”.

Legat de faptul că parlamentari ai PNL au votat proiectul în Comisia economică a Senatului, Orban a spus: “Nu a votat PNL, în ansamblul său. A votat o parte dintre parlamentarii PNL”.

“Proiectul a venit pe legislatura trecută. Deocamdată există o cerere de reexaminare a preşedintelui României şi, evident, vom lua o decizie, ţinând cont de cererea de reexaminare şi de contextul general”, a adăugat Ludovic Orban.

Preşedintele Klaus Iohannis a solicitat, pe 31 martie, Parlamentului reexaminarea legii care vizează transmiterea cu titlu gratuit în proprietatea Camerei de Comerţ a terenurilor proprietate privată a statului aflate, până la data intrării în vigoare a actului normativ, în folosinţa gratuită a CCIR şi care nu sunt revendicate.

Şeful statului cere reexaminarea actului normativ pentru modificarea şi completarea Legii camerelor de comerţ din România nr. 335/2007, prin care o suprafaţă de teren de 46 hectare de la Romexpo trece din proprietatea statului în cea a Camerei de Comerţ şi Industrie a României pentru dezvoltarea unui proiect imobiliar.

În 14 iunie, vicepremierii Dan Barna (USR PLUS) şi Kelemen Hunor (UDMR) au declarat că în şedinţa coaliţiei guvernamentale nu s-a ajuns la un acord în ce priveşte legea care vizează transmiterea cu titlu gratuit în proprietatea Camerei de Comerţ a unor terenuri proprietate privată a statului aflate în folosinţa CCIR.

“Nu s-a ajuns deocamdată la un consens, dar am convenit să continuăm discuţiile şi să fie amânat pentru moment”, a spus Barna la finalul şedinţei coaliţiei.

Pe de altă parte, Biroul permanent al Senatului a decis ca raportul Comisiilor juridică şi economică la acest proiect să fie depus până pe 17 iunie, cu posibilitatea ca pe 22 iunie să intre în plen, după cum a anunţat preşedintele forului legislativ, Anca Dragu.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.

Bine ati venit!

Websiteul sharenews.ro foloseste cookie-uri pentru a va oferi o cat mai buna experienta de navigare. Consideram continuarea navigarii ca reprezentand acceptul dumneavoastra pentru folosirea acestor cookie-uri.

Va multumim!