Mai multi pacienti din Prahova, infectati cu tulpina Omicron

31 decembrie 2021  |  08:10


Ministerul Sănătății a anunțat că, în ultima zi a anului, au fost raportate 49 de noi infectări cu tulpina Omicron a virusului Covid. Acestea reprezintă mai mult de jumătate din totalul raportat până acum în România.

Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” a confirmat alte 49 cazuri noi de infectare cu tulpina Omicron a virusului Sars-Cov-2. Potrivit informațiilor publicate de Ministerul Sănătății, “este vorba despre 28 de bărbați și 21 de femei cu vârste cuprinse între 0 și 79 ani din municipiul București și județele Cluj, Ialomița, Ilfov, Prahova, Suceava și Vaslui. Șapte dintre persoanele infectate au istoric de călătorie în Marea Britanie și Nigeria, iar 32 sunt vaccinate împotriva COVID 19”.

Numărul total al cazurilor confirmate în România cu varianta Omicron a virusului SARS CoV-2 se ridică la 92.

“Cifrele înregistrate în ultimele 24 de ore sugerează începutul transmiterii comunitare pentru tulpina Omicron, care probabil va deveni dominantă în următoarele două săptămâni”, avertizează Ministerul Sănătății.

Estimările prezentate de INSP zilele trecute arătau că tulpina va deveni dominantă la finalul săptămânii viitoare, iar în prima săptămână din februarie România ar putea atinge vârful valului V, cu în jur de 25.000 de cazuri Covid confirmate zilnic.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.

Bine ati venit!

Websiteul sharenews.ro foloseste cookie-uri pentru a va oferi o cat mai buna experienta de navigare. Consideram continuarea navigarii ca reprezentand acceptul dumneavoastra pentru folosirea acestor cookie-uri.

Va multumim!