Mircea Meirosu de la Finante Prahova, complicele lui Negulescu

25 mai 2018  |  09:01


Continuam seria dezvaluirilor despre complicii fostului procuror de la DNA Ploiesti Mircea Negulescu “Portocala” cu Mircea Meirosu, functionar la ANAF, cel care ii oferea lui “Zdranta” informatii fiscale despre afaceristi, politicieni si alte persoane de care fostul procuror era interesat cu scopul de a-i santaja sau constrange sa depuna marturii mincinoase.

La inceputul lunii martie, a aparut si inregistrarea audio in care “Portocala” ii cere “pe sub mana” lui Meirosu de la Finante informatiile confidentiale. (Audio mai jos). Intr-unul din interviurile acordate jurnalistului Ion Cristoiu, Sebastian Ghita confirma si el faptul ca Negulescu si Meirosu lucrau “mana in mana” si se foloseau de functiile detinute pentru a santaja anumite persoane sau pentru a le deschide dosare penale:

“Probabil date despre afacerile, firmele, circuitele financiare ale lui Adrian Sarbu, primite de la diverse institutii, pe mana scurta, cum spunea si Portocala. (…) L-ati auzit sunand un sef de la Finante, pe un domn din asta acoperito-turnatoro-mafiot, un tip pe care-l chema Meirosu (?), pe care il si cunosc, si spunandu-i: ‘da-mi repede pe mana scurta, trimite-mi niste hartii despre firme, Ghita, conturi, whatever, ca sa le prind prin dosare’.
Ori chestiunile acestea trebuie facute sub supravegherea unui judecator, cu un mandat. Tu nu ai voie sa intri si sa imi verifici mie, familiei, mamei, prietenilor conturile fara sa ai un mandat de la un judecator. Prin lege.”, spunea Sebastian Ghita in interviul respectiv.

Redam inregistrarea audio in care Meirosu, mare sef la Finante, se face pres la picioarele lui Negulescu si ii ofera acestuia informatii fiscale fara mandat sau, in argou mafiot,”pe mana scurta”:

 

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.

Bine ati venit!

Websiteul sharenews.ro foloseste cookie-uri pentru a va oferi o cat mai buna experienta de navigare. Consideram continuarea navigarii ca reprezentand acceptul dumneavoastra pentru folosirea acestor cookie-uri.

Va multumim!