Mircea Rosca (PNL) vine in sprijinul angajatilor din domeniul turismului. Ce propunere legislativa a avut astazi

16 martie 2021  |  08:47


Deputatul liberal Mircea Rosca a anuntat, marti, ca a depus un amendament la Legea 76/2002, prin care toti lucratorii din domeniul turismului sa beneficieze de ajutor de la stat, in contextul afectarii acestui segment din pricina pandemiei.

Pana acum, legea la care Rosca face referire, se aplica doar in cazul persoanelor calificate in turism, urmand ca, daca va fi aprobat amendamentul propus de deputatul prahovean, sa se aplicr tuturor angajatilor din domeniul turismului.

Redam mesajul postat pe Facebook de Mircea Rosca:

M-am născut pe Valea Prahovei, știu cât de important este turismul pentru acestă zonă și îmi doresc să pun umărul, acolo unde pot, la apărarea intereselor concetățenilor din aceaste zone turistice greu afectate de pandemie.

Tocmai pentru că eu cred în capacitatea turismului românesc de a deveni unul dintre puținele motoare pentru relansarea economică a României într-un scenariu post-pandemie, am susținut astăzi, în cadrul Comisiei pentru industrii, servicii şi turism, un amendament la Proiectul de Lege pentru completarea art. 34 din Legea nr. 76/2002, care ajută toate persoanele care lucrează în domeniul turismului a căror securitate financiară a fost amenințată de criza sanitară.
Am cunoscut multe persoane care au lucrat toată viața în turism, fără calificări specifice şi care şi-au respectat temeinic obligațiile de serviciu, fie că vorbim despre recepționere, chelneri, ospătari, cameriste, sau femei de serviciu. Multe dintre aceste persoane şi-au pierdut, sau sunt pe cale să-şi piardă serviciul şi consider că este absolut necesar să ne aplecăm atenția şi asupra lor!

Amendamentul propus de mine ajută absolut toți șomerii, nu doar pe aceia care dețin calificări (așa cum prevedea inițiativa), proveniți din activitățile hoteliere și turism vor primi indemnizație de șomaj dacă au avut un stagiu minim de cotizare de 6 luni în ultimele 12 luni premergătoare înregistrării cererii de șomaj.

Voi promova această inițiativă şi sper ca atât Valea Prahovei, cât și multe alte zone turistice din țară, să revină curând la viață!

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.

Bine ati venit!

Websiteul sharenews.ro foloseste cookie-uri pentru a va oferi o cat mai buna experienta de navigare. Consideram continuarea navigarii ca reprezentand acceptul dumneavoastra pentru folosirea acestor cookie-uri.

Va multumim!