Modelul de cerere prin care dascălii pot solicita să primească laptop gratuit a fost publicat de FSLI

21 august 2020  |  07:33


Ministerul Educației nu a prezentat procedura în baza căreia cadrele didactice pot beneficia, conform legii, de laptop gratuit, pentru a susține cursurile on-line, în cazul în care unitățile de învățământ sunt închise. Prin urmare, sindicaliștii au solicitat lămuriri urgente, iar între timp le recomandă dascălilor să formuleze cereri pentru a primi gratuit dispozitivele de care au nevoie.

Federaţia Sindicatelor Libere din Învățământ consideră că se “impune asigurarea unei infrastructuri adecvate pentru desfășurarea activităților de învățare și evaluare la distanță – în sistem on-line”. Așadar, sindicaliștii au solicitat Ministerului Educației să emită, în regim de urgență, norme metodologice privind procedura de acordare a laptopurilor și tabletelor, respectiv a dispozitivelor de conectare la internet, permițând astfel punerea eficientă în practică a dispozițiilor Legii nr. 109/2020.

În paralel, aceștia îi îndeamnă pe dascăli să depună, deja, cereri pentru a beneficia gratuit de laptopuri.

“Așa cum probabil știți deja, în Monitorul Oficial, Partea I nr. 590/06.07.2020, a fost publicată Legea nr. 109/03.07.2020 pentru completarea Legii educației naționale nr. 1/2011, în baza căreia Ministerul Educației și Cercetării asigură, LA CERERE, elevilor și profesorilor infrastructura necesară, constând în dispozitive și acces la internet, pentru accesarea Bibliotecii Școlare Virtuale, Platformei școlare de e-learning și a altor platforme educaționale agreate. Având în vedere faptul că, în Legea nr. 109/2020 nu se precizează nimic referitor la autoritatea unde solicitantul depune cererea, dar și faptul că, în ciuda repetatelor solicitări ale Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (F.S.L.Î.), până la această dată, Ministerul Educației și Cercetării nu a emis Norme metodologice de aplicare a Legii nr.109/2020, care să stabilească către ce instituție depune cererea beneficiarul legii, VĂ RECOMANDĂM să depuneți aceste cereri la registratura unităților dumneavoastră de învățământ “, a anunțat Ion Duță, liderul Sindicatului Școala Prahovei (afiliat FSLI).

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.

Bine ati venit!

Websiteul sharenews.ro foloseste cookie-uri pentru a va oferi o cat mai buna experienta de navigare. Consideram continuarea navigarii ca reprezentand acceptul dumneavoastra pentru folosirea acestor cookie-uri.

Va multumim!