Monica Anisie, creier de pepsiglas: Pentru scoala online, in casele fara curent electric, copiii pot urmari lectiile la televizor

20 octombrie 2020  |  08:44


Monica Anisie, ministrul Educatiei, sustine ca elevii care traiesc in case fara curent electric si care nu pot folosi din acest motiv tablete, pot urmari emisiunile de tele-scoala de la televizor.

Intrebata luni seara, la o emisiune a postului de televiziune Realitatea Plus, cum a rezolvat problema elevilor care nu beneficiaza de curent electric acasa si nu pot folosi tabletele, Monica Anisie a enumerat si varianta emisiunilor TV, printre solutii.

“S-au luat si astfel de masuri inca din perioada in care am fost in situatia de urgenta. Cu totii am stat acasa si am desfasurat cursurile in sistem online. Acolo unde nu a existat aceasta posibilitate, unitatea de invatamant a asigurat materiale de lucru pentru copii in asa fel incat sa continue invatarea. Mai mult decat atat, Ministerul Educatiei a realizat in parteneriat cu televiziunea romana programul tele-scoala, prin care am continuat pregatirea elevilor pentru examenele nationale”, a declarat Anisie.

Potrivit unui studiu realizat de Salvati Copiii Romania, 28% dintre elevi si 43% dintre cadrele didactice nu detin partial sau total resursele materiale necesare invatamantului online, deoarece unele localitati nu sunt nici macar racordate la energie electrica.

Tot mai multe scoli se inchid din cauza cresterii numarului de imbolnaviri cu noul coronavirus. Regula este ca la mai mult de trei cazuri la mia de locuitori, toate scolile din localitatea respectiva sa treaca in scenariul rosu, in care elevii si profesorii fac scoala doar online.

Inregistrarea emisiunii cu Monica Anisie o puteti vedea aici: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=765659934014468&id=410083270018

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.

Bine ati venit!

Websiteul sharenews.ro foloseste cookie-uri pentru a va oferi o cat mai buna experienta de navigare. Consideram continuarea navigarii ca reprezentand acceptul dumneavoastra pentru folosirea acestor cookie-uri.

Va multumim!