Multinaționalele, obligate să plătească impozite în România

1 noiembrie 2021  |  09:10


Liderii celor mai mari 20 de economii din lume au aprobat sâmbătă o taxă minimă globală menită să împiedice marile afaceri să ascundă profiturile în paradisuri fiscale. Duminică, profesorul Mircea Coșea a subliniat importanța acestui proiect într-un intr-un interviu pentru B1 TV.

„Este bine că s-a finalizat cu acordul atâtor țări și mai ales, a acelor care conduc astăzi lumea, G20. Este un lucru bun, se va mai reglementa ceva în legătură cu acest companii care oricum au profitat de locația în care au activat, pentru că nu-și au rezolvat acolo problemele cu impozitarea. Vor avea acum de plătit o așa-numită taxă de solidaritate, după COVID. S-a câștigat foarte mult în această perioadă”, a declarat economistul.

Avertismentul lui Mircea Coșea, cu privire la impozitarea multinaționalelor

După decenii în care companiile multinaționale și-au desfășurat activitatea în România fără a plăti impozite, a venit momentul ca statul român să primească ce i se cuvine, susține Mircea Coșea. În acest context, poziția decidenților politici trebuie să se schimbe, deci să fie fermă, în interes național.

„În Europa cel puțin, țările vor avea de câștigat în urma acestei taxe. Sper să se aplice cu precizie și nu cu o anumită ‘umilință’ în România față de marile companii. Noi putem profita din acest punct de vedere, este un lucru binevenit, mai ales în situația în care bugetul României are nevoie de o suplimentare.

Per ansamblu, este o măsură foarte bună. Trebuie să ne mulțumim că în sfârșit s-a luat o măsură care mai ponderează – nu reduce, dar mai echilibrează această situație de disconfort economic prin care companii care lucrază în anumite țări nu aduc niciun profit în țările în care lucrează, transferându-și profitul în altă parte”, a mai punctat economistul.


Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.

Bine ati venit!

Websiteul sharenews.ro foloseste cookie-uri pentru a va oferi o cat mai buna experienta de navigare. Consideram continuarea navigarii ca reprezentand acceptul dumneavoastra pentru folosirea acestor cookie-uri.

Va multumim!