O noua cresa va fi construita de la zero, in Ploiesti, cu fonduri europene. Vezi unde va fi amplasata

29 iulie 2022  |  04:50


Primăria Municipiului Ploiești, prin Direcția Relații Internaționale, informează comunitatea locală că a fost depusă o nouă solicitare de finanțare din fonduri europene, prin programul PNRR.

În cadrul Componentei C15- Educație a fost depus proiectul pentru “Construire creșă medie, proiect tip – Municipiul Ploiești, Strada Cosminele, nr. 11A- Lot 2”.

Amplasată în cartierul Ploiești Vest, în centrul unei zone cu o creștere demografică semnificativă, noua creșă va avea o capacitate de 7 grupe/70 de copii, venind astfel în întâmpinarea nevoilor cetățenilor, prin creșterea capacității infrastructurii învățământului preșcolar.

Primăria Municipiului Ploiești va continua demersurile, și în anii următori, privind construcția de creșe și grădinițe, pentru a răspunde cerințelor comunității locale.

Necesitatea construirii de unități de tip creșă în Ploiești rezultă din cele mai recente statistici, potrivit cărora, pentru anul școlar 2022- 2023, au fost depuse un număr de 767 de solicitări de înscriere la creșă pentru copii cu vârste între 1-3 ani, la care se adaugă numărul de cereri de reînscriere, în curs de completare la momentul actual.

Proiectul municipalității ploieștene are o valoare totală de 4.310.717,66 euro, fără T.V.A.


Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.

Bine ati venit!

Websiteul sharenews.ro foloseste cookie-uri pentru a va oferi o cat mai buna experienta de navigare. Consideram continuarea navigarii ca reprezentand acceptul dumneavoastra pentru folosirea acestor cookie-uri.

Va multumim!