Parlamentarii au votat legea prin care părinţii îşi pot lua zile libere pentru copii și după starea de urgență

7 mai 2020  |  04:45


Deputații au votat ieri legea prin care părinții își pot lua zile libere pentru supravegherea copiilor și după expirarea stării de urgență, până la sfârșitul anului școlar, adică 12 iunie.

Potrivit actului normativ, citat de hotnews.ro, se acordă zile libere unuia dintre părinţi pentru supravegherea copiilor, în situaţia suspendării cursurilor sau închiderii temporare a unităţilor de învăţământ unde aceştia sunt înscrişi, ca urmare a condiţiilor meteorologice nefavorabile sau a altor situaţii extreme decretate astfel de către autorităţile competente cu atribuţii în domeniu.Potrivit unui amendament inițiat de deputații Adrian Solomon (PSD) şi Eva Andrea Csep (UDMR) „prin excepţie, în anul 2020, aceste prevederi se aplică şi pe perioada imediat următoare încetării stării de urgenţă, până la încheierea anului şcolar”.

O altă modificare introdusă se referă al faptul că pot beneficia de aceste prevederi părinţii care au copii cu vârsta de până la 12 ani, înscrişi în cadrul unei unităţi de învăţământ, sau au copii cu dizabilităţi cu vârsta de până la 26 de ani (faţă de 18 ani, cum era prevăzut iniţial), înscrişi în cadrul unei unităţi de învăţământ.Legea mai trebuie promulgată de președinte pentru a intra în vigoare.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.

Bine ati venit!

Websiteul sharenews.ro foloseste cookie-uri pentru a va oferi o cat mai buna experienta de navigare. Consideram continuarea navigarii ca reprezentand acceptul dumneavoastra pentru folosirea acestor cookie-uri.

Va multumim!