Parlamentarii PSD Prahova susțin moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu

25 iunie 2021  |  08:51


Moțiunea de cenzură “România EȘUATĂ. Recordul «fantastic» al Guvernului Cîțu”, depusă de social-democrați în Parlament acum două zile, este susținută și de parlamentarii PSD Prahova, care acuză că deciziile actualului Executiv nu au afectat doar veniturile românilor, ci și investițiile.

Președintele PSD Prahova, deputatul Bogdan Toader, a subliniat, într-o conferință de presă susținută vineri, la Ploiești, că un ordin al ministrului Dezvoltării a blocat lucrările care figurează pe lista PNDL din 2021. “În Prahova sunt proiecte în aproape toate localitățile, în valoare totală de peste 767 milioane de lei. După ce pensiile și salariile au fost înghețate, iată că și investițiile au fost blocate. Acesta este încă un motiv pentru care am semnat și vom vota moțiunea de cenzură”, a declarat liderul PSD Prahova.

Acesta a lansat un atac și împotriva ministrului de Finanțe, Alexandru Nazare, senator de Prahova. “Unul dintre reprezentanții trimiși de prahoveni, prin vot, în parlamentul României este ministrul Finanțelor. Fiindcă este senator de Prahova, mă aștept să vedem mai multe fonduri pentru județ”, a afirmat Bogdan Toader.

Senatorul PSD Radu Oprea a subliniat, la rândul său, că este o premieră ca împotriva Guvernului să fie depusă o moțiunea de cenzură la doar jumătate de an de la instalarea Executivului.

Alexandru Rafila rămâne propunerea de premier a PSD
Moțiunea de cenzură “România EȘUATĂ. Recordul «fantastic» al Guvernului Cîțu” a fost depusă de PSD miercuri. Aceasta va fi supusă la vot săptămâna viitoare. În textul moțiunii, social-democrații acuză că “Guvernarea PNL-USR-UDMR conduce economia României spre prăpastie cu o viteză uluitoare! România trăiește de pe o zi pe alta, din împrumuturi masive luate la dobânzi astronomice. Prețurile au explodat, buzunarele românilor s-au golit. Facturile s-au dublat, alimentele de bază au devenit bunuri de lux, medicamentele esențiale ori nu se găsesc, ori sunt foarte scumpe. Cursul euro/leu a ajuns la 5 lei, iar litrul de benzină a depășit 6 lei. (…) Efectele guvernării PNL-USR-PLUS-UDMR sunt crunte”.

Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a anunțat, la depunerea moțiunii, că social-democrații contează şi pe voturile AUR, iar PSD își mențiune propunerea privind numirea lui Alexandru Rafila în funcția de premier.


Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.

Bine ati venit!

Websiteul sharenews.ro foloseste cookie-uri pentru a va oferi o cat mai buna experienta de navigare. Consideram continuarea navigarii ca reprezentand acceptul dumneavoastra pentru folosirea acestor cookie-uri.

Va multumim!