Pe ce maini murdare va ajunge Prahova daca Iulian Dumitrescu preia sefia CJ: “Baronul de Calarasi” a fost DEMASCAT la “Romania, te iubesc!”

17 august 2020  |  07:55


ÎN CE ȚARĂ AM AJUNS SĂ TRĂIM? ÎN ȚARA ÎN CARE HOȚII DIN PNL STRIGĂ CĂTRE HOȚII DIN PSD!

Inainte sa punem stampila, ar fi util sa ne amintim despre reportajul facut de Stirile Pro TV despre candidatul PNL la sefia Consiliului Judetean Prahova. Nu de alta, dar s-ar putea sa ramanem putin ingroziti. Iata:

Pe senatorul PNL Iulian Dumitrescu, jurnalista Paula Herlo l-a găsit la ședința biroului politic al PNL de la Senat, astfel că l-a așteptat să termine discuțiile, ca să îl întrebe despre afacerile lui în județul Călărași.

Însă senatorul liberal a aflat de la colegii săi, care veneau la ședință, că este așteptat pe hol de către o echipă a emisiunii ”România, te iubesc!”, așa că … s-a lăsat așteptat, sperând că Paula Herlo va renunța. Ceea ce nu s-a întâmplat, bineînțeles.

La un moment dat, parlamentarul a rămas aproape singur în sală. Timpul trece … și apare după mai bine de 30 de minute:

”Nu am făcut afaceri în Călărași, sunt legende și povești, multe. N-am făcut afaceri decât până în 2008, nu am avut treabă cu statul și vă mulțumesc și vă urez o zi bună.” – spune Iulian Dumitrescu în timp ce încerca să scape de jurnalista Pro TV îndreptându-se spre liftul Parlamentului.
Însă senatorul PNL Iulian Dumitrescu a făcut afaceri în Călărași din 2007 până în 2009, alături de asociatul său, semnând contracte în valoare de aproximativ 5 milioane de euro.

În 2008, Dumitrescu și-a cesionat acțiunile către asociatul său, dar a continuat să semneze contracte cu Consiliul Județean în calitate de director, inclusiv în 2009. Din 2010 nu mai semnează contracte, iar explicația vine puțin mai târziu, pentru că se hotărăște să intre în politică.

În 2012 a apărut pe afișe electorale și a cerut să fie votat senator de Călărași. Susținătorul candidaturii a fost chiar semnatarul contractelor de asfaltări, Răducu Filipescu, președintele Consiliului Județean.

După retragerea lui, în afaceri a intrat tatăl său, alături de fostul asociat, care a încheiat contracte la Călărași.

Acuzat că ar fi în spatele unui grup de interese, Paula Herlo i-a cerut senatorului un punct de vedere.

Semnăturile lui apar pe contracte inclusiv în 2009. Ca o coincidență, după ce Dumitrescu ajunge senator, fostul asociat câștigă lucrare după lucrare în Călărași. În programul PNDL, județului Călărași i-au fost alocate aproximativ 90 de milioane de euro: Peste 50 de milioane au ajuns la firmele deținute de fostul său asociat.

”A fost halucinant. Aveam așa un teanc de contracte, toate semnate de Iulian Dumitrescu. Iar el îmi spunea, uitându-se în ochii mei, că n-a făcut afaceri cu statul și că a avut afaceri până în 2008. Ori eu aveam contracte inclusiv din 2009. Deci, iată, 2 minciuni în același timp: 1, n-a făcut afaceri cu statul, 2 n-am semnat după 2008. (…)
Întrebarea mea a fost: de ce ai alege să minți într-o situație de genul ăsta? De ce să te ascunzi, de ce să nu spui adevărul? Că da, până în 2009 am semnat sau până în 2010, după care am intrat în politică și a rămas asociatul meu și nu mă mai interesează. Nu era nicio problemă să fi făcut afaceri. Noi încercam doar să ne lămurim până când a făcut afaceri, ce s-a întâmplat cu acele afaceri.” – a spus Paula Herlo în podcastul ”România, știi bine!”, episodul 30.

Podcast ”România, știi bine”, episodul 30. Paula Herlo a prezentat în campania ”Județe la stăpân”, difuzată la Pro TV, situația din Călărași, care este un județ sărac, deși are toate calitățile pentru a fi prosper.

A rămas ceva nespus despre Călărași? Sau despre stăpânii săi? Da, destule.

Avem nevoie de explicații despre mecanismele subdezvoltării. Și despre schema furturilor perpetue. Motivele pentru care în Nana, celebra localitate agricolă, nu s-a investit nici un euro din fonduri europene, “bani de afară”, cum le zice primarul.

Călărași este un județ în care modelul de cheltuire iresponsabilă a banilor este mai puțin ascuns decât în alte părți ale țării.

Jurnalista Paula Herlo spune că i s-a părut revoltător faptul că primarul din Călărași, Vasile Drăgulin, a ales să îi indatoreze pe locuitorii municipiului, în loc să folosească bani europeni.

”Ce mi s-a părut mie revoltător în povestea asta este că domnul Drăgulin a ales să asfalteze drumurile din municipiu – și le asfaltează cu firma fostului asociat al lui Dumitrescu, care o fi câștigat legal, nu știu, nu am avut acces la documente, posibil că a câștigat legal licitația, nu mă bag în discuția asta – dar asfaltează aceste drumuri cu bani împrumutați.

44 de milioane de lei a luat domnul Drăgulin, a împrumutat cetățeanul călărășan, în loc să ia fonduri europene. Și eu când am întrebat de ce nu ați luat fonduri europene a spus că nu se poate peste noapte. Dar 8 ani nu sunt peste noapte. Da, dar eu n-am avut niciun proiect preluat. (…) Tu te îndatorezi în loc să accesezi linii de finanțare nerambursabile. Asta este revoltător.”

Aici aveti detalii care va pot convinge de ce Dumitrescu nu e bun “la casa omului”: https://protvplus.ro/emisiuni/romania-te-iubesc/episodul/21206-romania-te-iubesc-8-martie-2020

Pe scurt, despre Iulian Dumitrescu:

Acționar la SC Antinori SRL cu sediul în București, societate înregistrată în octombrie 2018.
A fost asociat / acționar la următoarele firme, toate radiate:
EURO GRUP DG TRANSPORT SRL (firmă de construcții) și DELTA CONTCONSULT SRL= asociat cu Grigore Vasile Viorel
BUCEGI MANAGEMENT SRL
DGM AGREGATE SRL,
LAUCRIST SRL,
LONE SRL,
OMEGA PRODUCTION SRL
ZALEX CONSTRUCTION SRL (condusă official de Cristian Ene, din umbră de Iulian Dumitrescu)

EURO GRUP DG TRANSPORT SRL (înființată în 2005)
imediat după ce Alianța DA ( PD si PNL) a format guvernul Tăriceanu I.

Iulian Dumitrescu a fost asociat în firmă cu Grigore Vasile Viorel, potrivit Monitorului Oficial din 2006.

În 2008, firma cu sediul în Sediu Comuna Frumuşani Județul Călăraşi și-a schimbat sediul in judetul Ilfov. Iulian Dumitrescu îi cesionează partenerului său Grigore Vasile Viorel părțile sale sociale, cum a mai făcut de altfel, potrivit Monitorului Oficial, și în cazul unei alte firme, DELTA CONT CONSULT – S.R.L

Contracte cu statul: 29 de milioane de euro!!
EURO GRUP DG TRANSPORT SRL a făcut afaceri cu statul și în perioada în care Iulian Dumitrescu era OFICIAL ASOCIAT dar și după ce n-a mai fost asociat oficial.

Firma de construcții a făcut în perioada 2007-2012 contracte cu statul în valoare de 130 de milioane de lei, adică aproape 29 DE MILIOANE DE EURO!!!

Cele mai multe contracte au fost încheiate cu Consiliul Județean Călărași și cu primarii din județul Călărași; însă a derulat contracte și cu primării din județele Prahova și Ilfov.

ZALEX CONSTRUCTION SRL din comuna Otopeni condusă oficial de amicul lui Dumitrescu, Cristian Ene, a făcut multe afaceri cu statul, inclusiv prin asociere cu SC DELTA ACM 93, o firmă celebră pentru contractele pe bani publici derulate și în județul Prahova, unde acum Dumitrescu este co-președintele organizației județene a PNL.

Poate ne informează public domnul senator Iulian Dumitrescu care este valoarea contractelor derulate de ZALEX CONSTRUCTION SRL (a derulat contracte de deszăpezire în județul Călărași și în mun Călărași).

De asemenea, firmele aflate în zona de influență a senatorului PNL Iulian Dumitrescu au avut numeroase proiecte finanțate din FONDURI EUROPENE.

Pentru senatorul liberal „România normală” înseamnă conectarea la conducta banilor publici

Sursa: AntiMafiaInvestigatiiPresa

Asociere de firme –lider sc Bertoni

în această asociere se află si sc ALPENSIDE, firma care a „astupat” gropile de gunoi din 4 orase din jud Calarasi pe FE , dosar 26/P/2017 -DNA în care Raducu Filipescu e urmărit penal

Băieți de treabă, cei de la Uniunea Europeană ne dau un purcoi de bani nu doar ca să ne facem depozite noi de deșeuri, dintr-alea eco, ci ne dau și un purcoi de bani pentru a le închide pe cele vechi. Consiliul Județean Călărași, condus de băiatul de treabă Răducu Filipescu, a decis să lase activitatea asta de închidere a depozitelor în seama unor băieți de treabă de la firma Alpenside SRL din București. Totul în urma unei licitații de treabă la care au fost lăsate să participe doar două firme dintre cele cinci care ar fi vrut să-și adjudece contractul în valoare de puțin peste 48 de milioane fără TVA.

Alpenside SRL, firma care se va ocupa de închiderea gropilor de gunoi din Călărași, Lehliu-Gară, Fundulea și Oltenița, este deținută, conform datelor de la Registrul Comerțului, de către o firmă înregistrată în Larnaca, Cipru – Alpenside Holding Ltd. – și este administrată de un domn pe nume Mihai Florin Cristian. În fapt, firma se numea înainte Util Construct Plus SRL, era deținută de un alt domn, Liviu Nițescu, băiat de treabă, și era o obișnuită a contractelor din bani publici. Cum, se pare, este și acum. De altfel, firma ajunsese în vizorul DNA, ca urmare a unei sesizări a Curții de Conturi, pe motiv că, prin 2011-2012, se lipise la niște contracte de deszăpezire fără să dețină vreun utilaj necesar acelei activități. Cum aici nu e vorba de zăpadă, și e vorba și de o sumă de vreo nouă ori mai mare decît acel contract, totul pare să fie în regulă. Ca să nu mai zicem de faptul că acest biznis are loc în Călărași, nu la Buzău, unde Răducu Filipescu e băiat de treabă.

Daca nu v-ati lamurit, mai gasiti aici: https://subcomisarul.ro/pnl-delta-force-ce-mosmoande-au-mai-facut-blatistii-lui-orban-prin-bugetazi-dumitrescu-busoi-petrache-flutur-gorghiu-filipescurevenim/

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.

Bine ati venit!

Websiteul sharenews.ro foloseste cookie-uri pentru a va oferi o cat mai buna experienta de navigare. Consideram continuarea navigarii ca reprezentand acceptul dumneavoastra pentru folosirea acestor cookie-uri.

Va multumim!