Prefectura Prahova nu se lasa: “Babele si Sfinxul raman la Busteni”

29 noiembrie 2021  |  10:36


Prefectura Prahova a transmis un punct de vedere, luni, după ce președintele Consiliului Județean Dâmbovița. Corneliu Ștefan, a anunțat că Tribunalul Vâlcea a decis în favoarea județului vecin în litigiul care ar decide pe teritoriul cui se află renumitele monumente naturale Babele și Sfinx.

Prefectura Prahova punctează că procesul vizează stabilirea de limite teritoriale, hotărârea nu este definitivă, dar și că autoritățile dâmbovițene au refuzat până acum să participe la tentativele de mediere ale Prefecturii Prahova.

“Așa cum se poate vedea și din obiectul cauzei, vorbim despre stabilirea limitei teritoriale dintre cele două localități, comună Moroeni și orașul Bușteni, respectiv dintre cele două județe, Prahova și Dâmbovița.

Sentința nu este una definitivă, urmând ca, după comunicarea hotărârii instanței judecătorești, să fie formulat recurs împotriva soluției.

La solicitarea orașului Bușteni, Instituția Prefectului Județul Prahova a fost introdusă în cauză că intervenient, întrucât prefectul mediază limitele între UAT-uri. În momentul în care există divergențe, acestea sunt clarificate prin intermediul instanței de judecată.

Pe parcursul derulării procesului, prefectul județului Prahova a convocat părțile, în nenumărate rânduri, tocmai pentru a stinge litigiul și a găsi o cale de mijloc pentru rezolvarea situației, însă la aceste convocări, reprezentanții județului Dâmbovița nu s-au prezentat”, se arată într-un comunicat transmis de Prefectura Prahova.

Oficial: Monumentele naturale Babele și Sfinx rămân la Bușteni, indiferent de deznodământul procesului

“Menționăm că limita teritorială între cele două localități din județe diferite nu schimbă ceea ce este deja stabilit prin Hotărârea de Guvern nr. 1359/2001, care atestă apartenența celor două monumente naturale la domeniul public al județului Prahova, respectiv al orașului Bușteni.

Indiferent de rezultatul final al procesului, monumentele naturale Babele și Sfinx sunt şi rămân în domeniul public al orașului Bușteni.

Dincolo de toate aceste aspecte, monumentele naturale Babele și Sfinx sunt două dintre cele mai importante simboluri naturale ale României, aflate în Parcul Național Bucegi, ceea ce înseamnă că din punct de vedere turistic și cultural, ele aparțin tuturor românilor”, au mai transmis reprezentanții Prefecturii Dâmbovița.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.

Bine ati venit!

Websiteul sharenews.ro foloseste cookie-uri pentru a va oferi o cat mai buna experienta de navigare. Consideram continuarea navigarii ca reprezentand acceptul dumneavoastra pentru folosirea acestor cookie-uri.

Va multumim!