Premierul Ludovic Orban anunță introducerea unei taxe auto la prima înmatriculare

8 noiembrie 2019  |  08:56


Anunț important făcut de Ludovic Orban, joi, cu ocazia preluării mandatului de ministru al Mediului de către Costel Alexe. Premierul a anunțat că se impune introducerea unei taxe auto la prima înmatriculare pentru a stopa importul de mașini second-hand poluante.


”Trebuie percepută ca o taxă de poluare, iar valoarea să fie stabilită în funcție de noxe eliberate în atmosferă. Fiind o taxă indirectă, trebuie să fie acceptată de Comisia Europeană. Vom veni cu mai multe propuneri. Nu vom intoduce o taxă ilegală, ca să fim nevoiți să returnăm banii proprietarilor, așa cum s-a întâmplat până acum”, a declarat Ludovic Orban.

Potrivit digi24.ro, taxa auto a fost introdusă la 1 ianuarie 2007, odată cu intrarea României în Uniunea Europeană. Acesta se numea taxă de primă înmatriculare și era achitată de cei care înmatriculau în România autovehicule second-hand importate.Ulterior, a suferit numeroase modificări până la finalul lui 2012, când a fost suspendată o perioadă. Taxa auto din 2012 a fost declarată ilegală de către Curtea Europeană de Justiție.

Începând cu 2013, taxa auto a fost înlocuită cu timbrul de mediu, care a fost eliminat în 2017.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.

Bine ati venit!

Websiteul sharenews.ro foloseste cookie-uri pentru a va oferi o cat mai buna experienta de navigare. Consideram continuarea navigarii ca reprezentand acceptul dumneavoastra pentru folosirea acestor cookie-uri.

Va multumim!