Proiectul privind interzicerea deplasărilor, încă pe masa discuțiilor

20 martie 2020  |  04:28


Raed Arafat precizează, într-un mesaj postat pe Facebook, că România nu se află în situația altor țări cu un număr foarte mare de cazuri de coronavirus, iar masurile propuse până acum de către autoritățile române sunt cu caracter preventiv, care să limiteze răspandirea coronavirus.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență face astfel referire la documentul publicat în presă și în care sunt enumerate măsuri suplimentare de izolare pentru populație.

”Referitor la documentul care a fost publicat pe whatsapp, si in diferite medii online si de mass media, in care se prevad masuri suplimentare de izolare. Acest document este unul destinat analizei grupului de lucru tehnico-stiintific din cadrul Comitetului National pentru Situatii Speciale (CNSSU) de Urgenta. Grupul are membri din mai multe domenii dar mai ales din domeniul medical, epidemiologic si de boli infectioase. Decizia finala asupra masurile se ia la nivelul CNSSU in urma prezentarii discutilor din cadrul grupului tehnic. Astfel, este posibil ca unele măsuri sa fie luate, amanate sau respinse. Oricum, Romania nu se afla in situatia altor tari cu un numar foarte mare de cazuri pana in acest moment, iar masurile pe care le propunem sunt masuri care au in continuare caracter preventiv si care sa limiteze raspandirea cat mai mult posibil asa cum este recomandat si de catre mai multe organizatii internationale”, a scris Raed Arafat.

”Cert este ca si in domeniul stiintific-medical exista mai multe pareri care trebuie luate in considerare cand facem astfel de analize. Deciziile nu pot apartine unei singure persoane si trebuie discutate si puse pe masa specialistilor chiar daca la final se iau decizii care nu sunt aprobate in unanimitate”, a mai spus Raed Arafat.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.

Bine ati venit!

Websiteul sharenews.ro foloseste cookie-uri pentru a va oferi o cat mai buna experienta de navigare. Consideram continuarea navigarii ca reprezentand acceptul dumneavoastra pentru folosirea acestor cookie-uri.

Va multumim!