Raluca Turcan anunță câte teste pentru coronavirus există în România

18 martie 2020  |  06:04


Vicepremierul Raluca Turcan a scris pe Facebook că Executivul a efectuat demersurile necesare pentru a fi mai multe centre de diagnosticare, în prezent funcționând opt astfel de centre. Ea spune că se distribuie aproximativ 50.000 de teste către centrele autorizate din România.

„În ultimele zile, aud și citesc des aceeași întrebare: avem teste, aparate și medici suficient de mulți în războiul cu noul coronavirus? Una din principalele prevederi ale stării de urgență este aceea că, pentru o durată de 6 luni, spitalele și centrele medicale pot angaja medici și personal auxiliar atât de necesar în această perioadă”, scrie, marți, pe Facebook, Raluca Turcan.

Vicepremierul mai spune că există circa 50.000 de teste care sunt distribuite către unitățile sanitare, la comandă, în această săptămână.

„Urmează o achiziție semnificativă de aparate de diagnosticare Real Time PCR, inclusiv repartizarea lor și în alte centre față de cele în care se realizează acum testarea. S-a creat o baza de date cu toți medicii care pot fi atrași în astfel de acțiuni. Guvernul își face treaba, observ că o bună parte din români sunt prudenți și respectă regulile autorităților”, aduagă sursa citată.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.

Bine ati venit!

Websiteul sharenews.ro foloseste cookie-uri pentru a va oferi o cat mai buna experienta de navigare. Consideram continuarea navigarii ca reprezentand acceptul dumneavoastra pentru folosirea acestor cookie-uri.

Va multumim!