Record de amenzi în urma raziei din Prahova anti-covid

24 august 2020  |  07:43


A fost razie, sâmbătă seara în Prahova. Polițiștii împreună cu jandarmi, polițiști locali, reprezentați ai Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova și Direcția de Sănătate Publică Prahova au acționat pentru verificarea respectării măsurilor în contextul prevenirii răspândirii virusului SARS-COV-2.
Comunicatul IJP Prahova:

În toate localitățile județului Prahova, ieri, începând cu orele 18:00, polițiștii împreună cu jandarmi, polițiști locali, reprezentați ai Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova și Direcția de Sănătate Publică Prahova au acționat pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică a cetățenilor precum și pentru verificarea respectării măsurilor în contextul prevenirii răspândirii virusului SARS-COV-2.În cadrul activității au fost legitimate 4905 persoane, verificate 2881 autovehicule (dintre acestea 58 fiind mijloace de transport în comun), totodată au fost efectuate verificări la 449 societăți comerciale și au fost aplicate 1114 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 469.000 de lei.

Au fost constatate 4 infracțiuni flagrante: una de furt și trei la regimul rutier.
Un urmărit național căutat pentru executarea unei pedepse privative de libertate pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie a fost prins și încarcerat la penitenciar.

Din numărul total de sancțiuni, 565 sancțiuni contravenționale în cuantum de peste 146.000 de lei au fost aplicate pentru viteza neadaptată la condițiile de drum, abateri ale bicicliștilor, neacordarea priorității de trecere a pietonilor, neacordarea priorității de trecere a vehiculelor și traversarea neregulamentară a pietonilor.

269 de sancțiuni contravenționale în valoare de totală de 14.000 de lei pentru nerespectarea Legii 55/2020, iar pentru nerespectarea Legii 61/1991 au fost constatate 188 de abateri , sancționate în cuantum de 59.200 de lei.

De asemenea, polițiștii au confiscat 2520 de țigarete, 40 de litri de alcool, 92 de sticle de băuturi alcoolice și produse alimentare în valoare de 12743 lei.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.

Bine ati venit!

Websiteul sharenews.ro foloseste cookie-uri pentru a va oferi o cat mai buna experienta de navigare. Consideram continuarea navigarii ca reprezentand acceptul dumneavoastra pentru folosirea acestor cookie-uri.

Va multumim!