România a intrat în scenariul 4 al pandemiei de coronavirus

31 martie 2020  |  04:40


România a intrat în scenariul 4 al pandemiei de coronavirus, după ce numărul oamenilor infectați a ajuns, pe 30 martie 2020, la ora 20.00, la 2.109.

Dr. Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a anunțat, în cadrul conferinței de presă de la Ministerul de Interne, că până la ora 20.00 (luni, 30 martie 2020), în România au fost confirmate 2.109 cazuri de infectare cu coronavirus.

Scenariul 4 al pandemiei de coronavirus în România
Planul alb elaborat de Ministerul Sănătăţii presupune creşterea etapizată a capacităţii de răspuns a spitalelor din România.

Faza 2 a acestui plan, care corespunde scenariului 4 al epidemiei, cel în care numărul de pacienţi cu Covid 19 va trece de 2000 – situaţie de care România se apropie cu paşi repezi se bazează pe sistemul pavilionar disponibil în majoritatea spitalelor de pneumologie şi pe spitale suport de pe tot teritoriul României – golite de alţi pacienţi cu excepţia celor cu Covid.

Faza 2 se bazează pe un număr de 14 spitale – 9 de boli infecţioase din faza 1 şi 5 de pneumologie din ţară, plus 34 de spitale suport de pe întreg teritoriul României ( spitale municipale sau pavilioane din unele spitale judeţene) , dar şi pe unităţi medicale dedicate unor afecţiuni care vor fi golite de pacienţi care nu au Covid 19 cum sunt centrele de dializă, maternităţi, centre de infarct.

Pentru scenariul 4, numărul total al paturilor de ATI prevăzute în toată ţara este de 731 ( 121 de paturi la boli infecţioase, 50 la pneumologie, plus alte 560 în spitalele de suport), iar numărul total al paturilor pentru spitalizare este 7.605.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.

Bine ati venit!

Websiteul sharenews.ro foloseste cookie-uri pentru a va oferi o cat mai buna experienta de navigare. Consideram continuarea navigarii ca reprezentand acceptul dumneavoastra pentru folosirea acestor cookie-uri.

Va multumim!