Romania, vanduta la bucata. Incep privatizarile

29 noiembrie 2019  |  09:36


Florin Cîțu a anunțat ieri că intenționează vânzarea unui pachet de 20% din actiunile CEC Bank. O măsură care nu este necesară, în condițiile în care Guvernul PSD a reușit capitalizarea CEC cu intenția de a transforma această bancă in principalul instrument de sprijinire a IMM-urilor din România.

Tendința în Europa este de a sprini și stimula IMM-urile. În România, IMM-urile reprezintă peste 98% din numărul total de companii înregistrate la Registrul Comerțului, majoritatea având capital românesc. Mă intreb cum vor PNL-iștii să sprijine IMM-urile? Nu am văzut măsuri active de sprijinire a lor în programul de guvernare PNL. Sintagma IMM apare contextual doar de trei ori într-un program ce se vrea liberal și care ar trebui să sprijine spiritul antreprenorial.

 

Scopul este acum clar: privatizarea principalelor companii românești. CEC, Hidroelectrica sunt deja anunțate. Creșterea artificială a deficitului este doar o stratagemă pentru justificarea viitoarelor măsuri de austeritate care vor veni la pachet cu privatizări. Aștept Recomandările specifice de țară ale Comisiei Europene pentru a confirma această ipoteză.

 

Ce va urma? Privatizarea sistemului de sănătate?

 

Ștefan Radu Oprea

 

 

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.

Bine ati venit!

Websiteul sharenews.ro foloseste cookie-uri pentru a va oferi o cat mai buna experienta de navigare. Consideram continuarea navigarii ca reprezentand acceptul dumneavoastra pentru folosirea acestor cookie-uri.

Va multumim!