Românii vor primi banii înapoi pe taxa auto! Este vorba despre sume de mii de lei

4 iulie 2022  |  08:40


Românii pot primi înapoi banii dați pe taxa auto. Este vorba despre sume ce pot depăși câteva mii de lei.Șoferii care nu au cerut încă restituirea taxei auto, trebuie să știe că o pot face pentru că, în cadrul unei ședințe de guvern, a fost adoptată o nouă ordonanță de urgență. Principala modificare a acesteia se referă la timpul în care șoferii pot depune această cerere de restituire a banilor.

Mai exact, conducătorii auto au la dispoziție cinci ani pentru a-și cere banii înapoi, și nu un an așa cum fusese stabilit inițial.

Important de menționat este faptul că tot ceea ce trebuie să facă este să depună o solicitare la sediul ANAF, asta după ce instituția va elibera modelul, iar soluționarea cererii trebuie făcută în maximum 45 de zile. Banii restituiți vor merge direct în conturile proprietarilor autoturismelor.

Noua ordonanță de urgență se referă la restituirea taxei de poluare, la taxa emisiilor poluante dar și la timbrul de mediu.


Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.

Bine ati venit!

Websiteul sharenews.ro foloseste cookie-uri pentru a va oferi o cat mai buna experienta de navigare. Consideram continuarea navigarii ca reprezentand acceptul dumneavoastra pentru folosirea acestor cookie-uri.

Va multumim!