Rovinieta se poate plăti și online sau prin SMS

21 martie 2020  |  05:13


In afară de posibilitatea de a plăti rovinieta în bezinării cu bani numerar, autoritățile oferă și varianta achitării online sau prin SMS a rovinietei. Plata se poate face cu cardul, daca alegi să plătești online, sau atunci când achiți factura telefonică, dacă plătești prin SMS. Dacă alegi să faci plata online, trebuie să știi că vei fi nevoit să te înregistrezi într-o platformă electronică, prin intermediul unui cont. Tot acolo va trebui să înregistrezi și datele mașinii.

Cei care nu mai vor să petreacă timp pe la casieriile distribuitorilor autorizați, pentru a-și cumpăra rovinietă, au varianta de a o achita prin SMS, la numărul de telefon 7500, sau online, pe portalul www.erovinieta.ro.

Dacă alegi varianta de plată prin SMS, trebuie să trimiți, la numărul 7500, un mesaj text care să conțină numărul de înmatriculare al autovehiculului, urmat de categoria din care face parte. Ulterior, vei primi un mesaj referitor la costul rovinietei solicitate. Ca să obții rovinieta, trebuie să trimiți, la același număr, textul “DA”. După ce ai făcut acest lucru, vei primi mesajul final de confirmare referitor la achizițonarea rovinietei.

Același lucru este valabil și pentru achitarea taxei de pod, doar că de această dată va trebui să dai SMS la numărul de telefon 7577. Procedura este similară cu cea pentru obținerea rovinietei, așa încât trebuie să introduci textul cu numărul de înmatriculare al autovehiculului, urmat de categoria din care face parte și să răspunzi cu “DA” la mesajul primit automat.

O a doua variantă pe care o au șoferii la dispoziție pentru a obține rovinieta este, după cum am menționat mai sus, portalul erovinieta.ro. Dacă accesezi această platformă, vei putea plăți cu cardul, fără comisioane și vei putea verifica valabilitatea rovinietei. De asemenea, vei putea achita inclusiv taxa de pod.

Pentru a face toate aceste lucruri ai nevoie însă de un cont de utilizator. În colțul din dreapta (sus) al paginii vei găsi un buton pentru “AUTENTIFICARE”, unde vei putea să îți faci un cont nou și unde îți vei introduce, cu alte ocazii, datele contului pe care ți l-ai creat. Primul pas este să apeși pe butonul “CREEAZĂ CONT NOU”.Următorul pas presupune să introduci adresa de e-mail pe care o folosești și parola pe care dorești să o aibă contul (pe care o vei introduce de două ori, atât în spațiul “PAROLĂ”, cât și în spațiul “CONFIRMARE PAROLĂ”), precum și numărul de telefon.

Atenție! Parola trebuie să aibă minimum opt caractere în lungime și trebuie să conțină cel puțin o cifră, o literă mare și o literă mică.
După ce ai introdus cu succes aceste date, în etapa următoare a creării contului va trebui să introduci datele de facturare. În primul rând, trebuie să alegi între utilizatorul “Persoană fizică” sau “Persoană juridică”. În al doilea rând, trebuie să îți treci numele (complet, de preferat), codul numeric personal (CNP, pe care-l găsești în buletinul sau cartea de identitate). Apoi, e necesar să selectezi județul/ sectorul unde locuiești și localitatea și să introduci adresa (strada, numărul, blocul, scara, apartamentul, după caz).

În fine, înainte de a bifa căsuța privind acordul cu termenii și condițiile de utilizare (bifarea e obligatorie, altfel nu vei putea finaliza procesul), va trebui să introduci ceea ce vezi în chenarul alb din dreapta, în spațiul “INTRODUCEȚI CODUL”. Dacă ți se pare neclar ceea ce se regăsește în acel chenar, poți să apeși pe butonul cu cele două săgeți din dreapta chenarului, iar imaginea va fi înlocuită de alta. Poți cere schimbarea imaginii de câte ori vrei, până când îți este clară.

După ce te-ai asigurat că toate datele sunt corect introduse, apăsă pe butonul “CREEAZĂ CONT NOU”.
Dacă totul a fost introdus corect, atunci vei primi o confirmare a înregistrării în portal pe adresa de e-mail pe care ai furnizat-o. În mesajul trimis în urma înregistrării vei regăsi o adresă de internet (link) pe care va trebui să apeși pentru a-ți activa contul.

Cu datele de cont pe care le-ai înregistrat va trebui să accesezi din nou portalul și să le introduci în chenarul de autentificare din dreapta, sus.

Odată ce ai intrat în contul tău, trebuie să îți înregistrezi vehiculul pentru a putea să faci plăți sau să verifici rovinieta.

Înregistrarea vehiculul presupune să introduci datele mașinii: numărul de înmatriculare, țara, seria șasiului (numărul de identificare) și seria talonului mașinii (numărul de certificat).

Portalul www.erovinieta.ro îți dă posibilitatea să achiți rovinieta așa cum preferi: pentru șapte zile, pentru 30, 90 de zile sau pentru 12 luni, începând cu ce dată dorești și pentru oricare dintre mașinile pe care le-ai înregistrat. Va trebui doar să selectezi categoria de vehicul (categoria A este cea corespunzătoare autoturismelor), data de la care vrei să ai rovinieta, numărul de înmatriculare al mașinii și seria șasiului.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.

Bine ati venit!

Websiteul sharenews.ro foloseste cookie-uri pentru a va oferi o cat mai buna experienta de navigare. Consideram continuarea navigarii ca reprezentand acceptul dumneavoastra pentru folosirea acestor cookie-uri.

Va multumim!