Scandal de amploare la Spitalul Judetean din Ploiesti

30 martie 2020  |  07:14


 Un scandal de amploare a izbucnit odata cu primul pacient infectat cu COVID-19 care a ajuns la Spitalul Judetean din Ploiesti.

Se pare ca pacientul s-a prezentat la Unitatea Primiri-Urgente acuzand dureri abdominale, fiind diagnosticat cu litiaza biliara. Medicii au decis sa il supuna unei interventii chirurgicale laparoscopice, insa in timpul evaluarii medicale, s-a descoperit ca barbatul se intorsese recent dintr-o zona rosie, mai exact, din Germania, fara a anunta acest lucru in prealabil.Chirurgul Dan Oprea a reactionat dur in acest caz, acuzand managerul Spitalului ca pune in pericol viata cadrelor medicale si a celorlalti pacienti.Iata ce spune medicul:”Mi-a scris un prieten astă noapte (n.r. – cazul pacientului suspect covid, ajuns la UPU).Daca exista linia pcr, se vedea in 2 ore daca e pozitiv si il bagau direct in chirurgie, in caz ca nu era. Asa insa, fara pcr, asteapta 2-3 zile.Ăștia vor avea pe constiinta multi nefericiti, daca deja la primul hop se c..ă pe ei. “Exista cazuri de covid-19 , care se manifesta clinic cu dureri abdominale , uneori ca de pancreatita acuta .Diagnosticul diferential , se poate face folosind ct torace si abdomen , pe langa ex clinic si biologic . Sunt imagini ct pulmonar , sugestive pt covid , chiar daca testul e cel care confirma contaminarea .Eu sunt de garda astazi , la Chirurgie-SJU Ploiesti .Am intrebat la sala daca avem echipament de protectie . Avem , dar incomplet , deci nesigur . Daca tb sa operam , vom fi contaminati .Nu s-a sinchisit nimeni , pana astazi , sa ne faca un instructaj , macar elementar .Management de spital , managementul unor astfel de situatii , ZERO !!!!Avem politie si armata pe strazi , sa oblige oamenii sa stea in casa si sa incaseze amenzi .In spital nu este nimeni care este in stare sa gestioneze aceasta pandemie . Este stare de urgenta , pentru cine ????!!!Fiecare face ce vrea muschiul lui .Unde sunt epidemiologii , cei de la protectia muncii , managerii ,( avem asa ceva ???).In case ca soarecii ….. rezolva problemele prin telefon . Au familii si au dreptul la sanatate !!!??!!!DAR NOI ???Avem doar obligatii ???Nu avem dreptul la protectie , la sanatate ?????Se testeaza 10000 de bucuresteni , pentru ca asa vor unii profesionisti din sanatate , ministerul se delimiteaza de aceasta actiune … este anarhie , sau ce ??Mai exista institutii ale statului valide si apte sa actioneze ???Exista o strategie , un plan de actiune articulat si coerent ????Sau… Dumnezeu cu mila ?Dumnezeu da , dar nu baga in traista ???Cum facem ?Stie cineva ?”, a scris chirurgul Dan Oprea pe Facebook.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.

Bine ati venit!

Websiteul sharenews.ro foloseste cookie-uri pentru a va oferi o cat mai buna experienta de navigare. Consideram continuarea navigarii ca reprezentand acceptul dumneavoastra pentru folosirea acestor cookie-uri.

Va multumim!