Scandal intre USR si PNL pe desfiintarea SIJ. Stelian Ion ameninta ca isi da demisia. DRUM BUN!

25 martie 2021  |  08:39


Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a fost la un pas de a-și da demisia, miercuri, potrivit unor surse citate de Antena 3.

Totul a început în această dimineaţă, în jurul orei 09.30, înainte de şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor, când Stelian Ion a cerut o şedinţă de grup cu parlamentarii USR, pentru a discuta despre strategia de la plen.

Cu această ocazie, ministrul a precizat că şi-ar dori ca proiectul cu desfiinţarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) să nu treacă în forma actuală (cu superimunitatea magistraţilor), că toţi sunt împotrivă.

Parlamentarii PLUS l-au criticat şi l-au acuzat că a cedat presiunilor UDMR, în timp ce parlamentarii USR au propus retragerea proiectului de la plen, timp de o săptămână.

Membrii USR i-au sunat pe cei de la PNL, să-i întrebe dacă sunt de acord și cum liberalii au respins ideea de amânare, Stelian Ion ar fi spus că el nu poate sta ministru în aceste condiţii. În final, situaţia a fost calmată de către conducerea USR.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.

Bine ati venit!

Websiteul sharenews.ro foloseste cookie-uri pentru a va oferi o cat mai buna experienta de navigare. Consideram continuarea navigarii ca reprezentand acceptul dumneavoastra pentru folosirea acestor cookie-uri.

Va multumim!