Se pregătește majorarea vârstei de pensionare la M.A.I

14 decembrie 2020  |  08:43


Sindicatul Național al Agenților de Poliție a propus majorarea vârstei de pensionare, se arată într-un document oficial al MAI. În fapt, este vorba despre minuta redactată după întâlnirea conducerii sindicatului cu reprezentanții MAI, dezmințită ulterior de sindicaliști, însă manevra ministerului avertizează clar asupra intențiilor instituției.

Întâlnirea de la începutul lunii decembrie a reprezentanților Sindicatului Național al Agenților de Poliție (SNAP) cu cei din conducerea MAI, deși cu subiecte fierbinți pe masa discuțiilor, s-a dovedit a fi o capcană. La aproape două săptămâni de la eveniment, în spațiul public a fost lansat un document al minutei întâlnirii, care cuprindea propuneri total în defavoarea polițiștilor, pe care le-ar fi făcut chiar cei din conducerea SNAP. “În data de 02 decembrie 2020 a avut loc o întâlnire între o delegație a Sindicatului Național al Agenților de Poliție și factori din conducerea Ministerului Afacerilor Interne, ocazie cu care au fost dezbătute mai multe probleme urgente ale polițiștilor, discuțiile având loc într-o manieră civilizată, de ambele părți. Ca urmare a acestei activități, conform procedurii, a fost întocmită o minută care trebuia să conțină rezumatul subiectelor abordate, spunem <> deoarece nu așa s-a întâmplat. În fapt <> care au redactat minuta, fie din neștiință, fie la ordin sau dintr-o eroare, au inserat aspecte neconforme cu adevărul (minciuni), respectiv că SNAP ar fi propus creșterea vârstei standard de pensionare și că este de acord cu propunerea de a nu se acorda majorarea salarială din ianuarie 2021, conform prevederilor legale. În realitate, lucrurile stau exact invers, îmbunătățirea condițiilor de pensionare și majorarea salarială aflându-se pe lista de priorități a organizației noastre, alături de celelalte drepturi ale polițiștilor, pentru care suntem gata oricând să protestăm în stradă. Catalogăm această practică ca fiind una de tip securisto-comunist, publicarea minutei provocând îngrijorarea polițiștilor din toată țara, mai ales că are loc în contextul instabilității politice și a zvonurilor care circulă în prezent, referitoare la diverse proiecte legislative concepute după mintea și interesele unora sau a altora”, se precizează într-un comunicat semnat de președintele Sindicatului Național al Agenților de Poliție, Iulian Surugiu.

Se rezolvă criza de personal
Potrivit minutei, care nu a fost semnată de conducerea SNAP, sindicatul ar fi propus modificarea legii pensiilor în vederea creșterii vârstelor standard de pensionare, “măsură justificată de criza de personal”, precum și acordarea majorărilor salariale din anul 2022, nu din 2021 așa cum este prevăzut în lege. “S-a discutat despre faptul că, pe viitor, să se facă o diferențiere între cei care lucrează în operativ și neoperativ, care niciodată nu au avut legătură cu strada și nu este normal să iasă la pensie la aceeași vârstă ca și ceilalți. Dar cred că au întocmit minuta intenționat așa, ca să aibă pretext să majoreze vârsta de pensionare pentru toți polițiștii și să zică apoi că asta au susținut sindicatele. Nu ar fi trebuit să participăm la această întâlnire pentru că iată, am căzut în capcană. Cum, aș putea eu să susțin vreodată așa ceva, că până la urmă este interesul meu, ca polițist care lucrează în stradă, să nu se majoreze vârsta de pensionare. Sau cum să susțin eu că vrem majorările salariale din 2022, astea sunt aberații”, ne-a declarat Viorel Șeicaru, prim-vicepreședinte al Sindicatului Național al Agenților de Poliție.

Se cere demisia conducerii federației sindicale
Reprezentanții conducerii SNAP au cerut demisia lui Ionel Babuș, actualul președinte al Federației A.I. Cuza, pe care îl consideră vinovat de modul în care a fost redactată minuta întâlnirii de la MAI. “Niciodată, SNAP nu s-a așezat la masa blaturilor, împotriva agenților. Precizez faptul că minuta care circulă acum în mediul online și care a creat atâtea confuzii, a fost întocmită din dispoziția lui Babuș și nu a fost semnată de reprezentanții sindicali așa cum ar fi normal. Totodată, am solicitat lui Babuș redactarea completă sau dezmințirea celor interpretate și rostogolite în mediul online de către diverși pseudosindicaliști. Fac apel către MAI să ia la cunoștință faptul că Ionel Babuș nu reprezintă interesele polițiștilor și nici pe ale angajatorului”, a afirmat prim-vicepreședintele Sindicatului Național al Agenților de Poliție, Viorel Șeicaru.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.

Bine ati venit!

Websiteul sharenews.ro foloseste cookie-uri pentru a va oferi o cat mai buna experienta de navigare. Consideram continuarea navigarii ca reprezentand acceptul dumneavoastra pentru folosirea acestor cookie-uri.

Va multumim!