Șeful Gărzii de Mediu anunță controale ample în Prahova

21 mai 2021  |  07:16


Comisarul șef al Gărzii Naționale de Mediu, Octavian Berceanu (foto sus), spune despre județul Prahova că este “unul dintre cele mai grele”, în care activitatea industrială este preponderent petrolieră. Berceanu a anunțat că vor urma controale ample asupra industriei petroliere care vor viza cele trei mari companii de profil din zonă. Declarația vine după ce săptămâna aceasta comisarii instituției au efectuat mai multe controale în județ și au aplicat amenzi de peste 1,1 milioane lei, inclusiv la primării.

Totodată, șeful Gărzii Naționale de Mediu vorbește despre o “efervescenţă” a activiştilor de mediu din judeţul Prahova și spune că a primit foarte multe solicitări şi petiţii de la aceştia.

Pentru a se reduce riscul corupției, Octavian Berceanu spune că verificările din Prahova s-au făcut cu echipe mixte din alte județe.

“Am dat un semnal foarte bun în Prahova, vizavi de modul în care instituţiile statului pot să îşi facă treaba, dacă vor. Fără dumnealor şi sprijin din partea Poliţiei Române e clar că nu am fi putut avea un randament aşa cum l-am avut. Am controlat balastierele, operatorii economici care desfăşoară activităţi de dezmembrare a autovehiculelor, de depozitare şi de valorificare a acestora, pentru că aici avem şi o sursă de poluare importantă. Rezultatele au fost pe măsură, chiar neaşteptat de bune. Mi-au concluzionat colegii, cele șapte echipe care au acţionat timp de cinci zile în judeţ au dat peste 1.100.000 amenzi, au şi propus sistarea activităţii unor agenţi economici. Au fost şi la patru UAT-uri care au fost şi ele amendate de asemenea. Măsurile pe care le-au dispus vor fi verificate în următoarele două săptămâni şi atunci vom putea decide dacă vom suspenda activităţile şi altor agenţi economici”, a declarat Octavian Berceanu, comisarul șef al Gărzii de Mediu, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc vineri, 21 mai, la Ploiești.

Citeste continuarea aici https://www.ziarulincomod.ro/seful-garzii-de-mediu-anunta-controale-ample-prahova-la-operatorii-din-industria-petroliera/

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.

Bine ati venit!

Websiteul sharenews.ro foloseste cookie-uri pentru a va oferi o cat mai buna experienta de navigare. Consideram continuarea navigarii ca reprezentand acceptul dumneavoastra pentru folosirea acestor cookie-uri.

Va multumim!