Senatorul PSD Prahova Laura Moagher: Guvernul ne vrea saraci. Cîțu se opune salariului minim european

24 mai 2021  |  10:28


Guvernul ne vrea săraci!

Cîțu este împotriva salariului minim european.
După ce în martie, anul acesta, Senatul a aprobat Hotărârea care dă acceptul propunerii Directivei Europene pentru salariul minim European, Guvernul Cîțu a decis să nu susțină acest act normativ, considerând că procentul de 50% din salariul mediu brut este inacceptabil iar măsura ar afecta IMM-urile.

Deși România este motivul principal pentru care, la nivel european, s-a propus instituirea unei directive care să oblige statele să stabilească un salariu minim decent, veniturile insuficiente determinându-i pe români să migreze în masă, Guvernul Cîtu a decis să se opună acestei directive fără să se consulte cu partenerii sociali, opunându-se astfel deciziei Parlamentului.
Ciudat este că, punctul de vedere transmis de Guvern este identic cu punctul de vedere al Consiliului Investitorilor Străini și al Camerei de Comerț a SUA, având aceeași argumentație și susținere legată de acest lucru.

Intențiile lui Cîțu sunt clare atâta vreme cât și-a exprimat poziția personală în această situație și nu o poziție care să reprezinte poziția României față de acest lucru.

Laura Fulgeanu-Moagher,
Senator PSD PRAHOVA

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.

Bine ati venit!

Websiteul sharenews.ro foloseste cookie-uri pentru a va oferi o cat mai buna experienta de navigare. Consideram continuarea navigarii ca reprezentand acceptul dumneavoastra pentru folosirea acestor cookie-uri.

Va multumim!