UEFA are o întreagă dezbatere: cum să se numească EURO 2020 care se va disputa anul viitor

21 martie 2020  |  05:09


Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA) a revenit, vineri, asupra anunţului făcut mai devreme că turneul final al Campionatului European, programat iniţial în perioada 12 iunie – 12 iulie 2020 şi amânat pentru 11 iunie – 11 iulie 2021, din cauza pandemiei de coronavirus, îşi va păstra numele oficial de EURO 2020.„Cu scuzele noastre pentru eroarea precedentă, vrem să precizăm că nicio decizie nu a fost luată în privinţa numelui EURO care se va ţine în 2021”, a precizat UEFA, vineri seara, pe Twitter. „Tweet-ul precedent a fost trimis din eroare”, a menţionat forul continental.

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatului European pe Arena Naţională din Capitală.

Ediţia aniversară care celebrează 60 de ani de la primul Campionat European se va desfăşura în 12 oraşe: Bucureşti (România), Baku (Azerbaidjan), Copenhaga (Danemarca), Londra (Anglia), Munchen (Germania), Budapesta (Ungaria), Roma (Italia), Amsterdam (Olanda), Dublin (Irlanda), Sankt Petersburg (Rusia), Glasgow (Scoţia) şi Bilbao (Spania).

Bucureştiul va găzdui trei partide în cadrul Grupei C şi una în faza optimilor de finală. Dacă se califică în urma barajului de Liga Naţiunilor, echipa naţională a României va juca cel puţin două partide la Bucureşti.

Echipa naţională de fotbal a României va întâlni în 4 iunie, la Reykjavik, selecţionata Islandei, într-o partidă contând pentru semifinalele play-off-ului EURO. O victorie în această partidă ar pune România în postura de a juca ulterior, în 9 iunie, la Sofia sau Budapesta, meciul decisiv pentru calificarea la turneul final, în faţa Bulgariei sau Ungariei.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.

Bine ati venit!

Websiteul sharenews.ro foloseste cookie-uri pentru a va oferi o cat mai buna experienta de navigare. Consideram continuarea navigarii ca reprezentand acceptul dumneavoastra pentru folosirea acestor cookie-uri.

Va multumim!