Un cardiolog prahovean face apel la oameni: ‘Fiecare generație are încercările ei. Răul îmbracă diferite forme’

2 aprilie 2020  |  04:21


Mai multe cadre medicale din Prahova și-au donat sporurile salariale în ultima perioadă, în încercarea de a sprijini achiziția de materiale pentru lupta împotriva pandemiei. Cardiologul Marian Albu spune că „fiecare generație are încercările lui” și face apel la oameni să fie alături de medici, anunță Mediafax.

Cardiologul Marian Albu, din Prahova, a transmis un mesaj în care spune că medicii nu sunt „destul de protejați” și echipamentele de protecție sunt drămuite, dar mai multe cadre medicale din spitalul unde lucrează și-au donat sporurile salariale din această perioadă „pentru că esențial este să ne protejăm ca să putem să susținem această bătălie și apoi să revenim la normal”.

„Fiecare generație are încercările ei. Răul îmbracă diferite forme: molime, război, foamete… Războiul nostru poartă numele pandemia SARS-CoV-2. Oamenii mor în număr mai mare sau mai mic în funcție și de atitudinea noastră. În acest război special inamicul nu se vede încă (testări reduse) și noi nu suntem destul de protejați (echipamente de protecție drămuite). În prima linie vom ajunge toți medicii, asistentele și infirmierele”, spune Marian Albu.

Acesta a transmis tuturor prahoveanilor că pot fi alături de medici stând acasă, dar și ajutând campania de strângere de fonduri, pornită deja prin exemplul dat chiar de cei din prima linie, de cadrele medicale.

„Am început această campanie la inițiativa unor colegi medici în frunte cu dr. Carmen Ionică pentru că ne simțim neprotejați de autorități. , spun ei. Este în puterea noastră să facem mai mult.

Mulțumesc firmelor și persoanelor care într-o singură zi de campanie au permis strângerea a aproape de 50.000 de lei. Au fost deja comandate 500 măști speciale FFP2 , 100 combinezoane și două aparate pentru ventilație invazivă. Suntem colegi (medici, asistente) care ne-am donat sporurile salariale din această perioadă pentru că esențial este să ne protejăm ca să putem să susținem această bătălie și apoi să revenim la normal”, a mai spus cardiologul.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.

Bine ati venit!

Websiteul sharenews.ro foloseste cookie-uri pentru a va oferi o cat mai buna experienta de navigare. Consideram continuarea navigarii ca reprezentand acceptul dumneavoastra pentru folosirea acestor cookie-uri.

Va multumim!