Un nou val de scumpiri lovește România în prag de sărbători. Sindicalist: „Vom mânca un cozonac mai scump cu 30%”

30 noiembrie 2021  |  10:33


Un nou val de scumpiri este pe cale să cuprindă România, în preajma sărbătorilor de iarnă. Românii trebuie să se aştepte la scumpiri în toate sectoarele, de la 1 ianuarie 2022, de la panificaţie, la carnea de porc sau produsele lactate.

Un nou val de scumpiri
Dragoş Frumoşu, preşedintele Federaţiei Naţională a Sindicatelor din Industria Alimentară,a declarat, luni, la emisiunea Talk News de la Profit TV, că de Sărbătorile de iarnă vom mânca un cozonac mai scump cu 30% decât anul trecut. “Discutăm de creşterea preţului la cereale, a mai crescut după seceta de anul trecut, creşterea preţului la energie electrică, gaze, care intervin direct în acest sector. Creştererile pot ajunge până la 60%, sigur, nu se va ajunge până acolo, pentru că puterea de cumpărare a românilor este mică. În sectorul panificaţiei se fac calcule de preţuri, zilnic, pentru a rezista la un anumit nivel”, a spus sindicalistul.

Acesta a atras atenția că dacă până acum preţurile au crescut cu 15%, sigur vor creşte cu încă 15%.

“Vă spun cu toată responsabilitatea. probabil de sărbătorile de iarnă vom mânca un cozonac cu 30% mai scump ca anul trecut”, a mai afirmat Dragoş Frumosu, precizând că s-au înregistrat deja creşteri de preţuri la ulei cu 20%, la lactate, între 5 şi 7%.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.

Bine ati venit!

Websiteul sharenews.ro foloseste cookie-uri pentru a va oferi o cat mai buna experienta de navigare. Consideram continuarea navigarii ca reprezentand acceptul dumneavoastra pentru folosirea acestor cookie-uri.

Va multumim!