Un prahovean, al treilea cel mai longeviv bărbat din lume

24 februarie 2020  |  07:04


Născut la 8 noiembrie 1908, Dumitru Comănescu este la ora actuală al treilea cel mai vârstnic bărbat în viață din lume, conform clasamentului “Ten oldest living men”, al 75-lea cel mai vârstnic bărbat al tuturor timpurilor (“100 verified oldest men”) și a 72-a cea mai vârstnică persoană în viață (“100 oldest living people”).

Acest clasament a fost publicat recent de The Gerontology Research Group (GRG) cu ocazia desemnării și recunoașterii de către Guinness World Records a celui mai bătrân bărbat din lume, japonezul Chitetsu Watanabe, care va împlini luna viitoare 113 ani (s-a născut pe 5 martie 1907). Pe locul doi se află britanicul Robert Weighton, născut pe 29 martie 1908.

Cel mai vârstnic om din lume trăiește tot în Japonia și este o femeie – Kane Tanaka, care a împlinit pe 2 ianuarie 2020, 117 ani. Această a primit anul trecut distincția Guinness World Records.

Dumitru Comănescu s-a născut la Provita de Jos, Drăgăneasa, în județul Prahova, dar trăiește de multă vreme în București.

A fost inginer agronom și unul dintre cei mai valoroși fitopatologi, fiind discipolul fondatorului Institutului de Cercetări Agronomice, Gheorghe Ionescu Sisești.
Inițial s-a înscris la Facultatea de Matematică, avându-l profesor pe unul dintre cei mai valoroși matematicieni ai tuturor timpurilor, Gheorghe Țițeica, pentru că apoi să își găsească vocația în domeniul cercetării plantelor.

A absolvit facultatea în 1933 și a lucrat efectiv timp de 70 ani: în anul 2003 făcea ultima expertiză fitopatolgică. La vârstă de 86 de ani a participat la un concurs pentru experți agricoli, unde s-a clasat al cincilea, prelungindu-și activitatea.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.

Bine ati venit!

Websiteul sharenews.ro foloseste cookie-uri pentru a va oferi o cat mai buna experienta de navigare. Consideram continuarea navigarii ca reprezentand acceptul dumneavoastra pentru folosirea acestor cookie-uri.

Va multumim!