Viceprimarul Daniel Nicodim a initiat un proiect care prevede achizitionarea unor microstatii de monitorizare a calitatii aerului

29 iunie 2021  |  09:05


Primăria Ploiești se pregătește să achiziționeze microstații de monitorizare a calității aerului și să instaleze panouri luminoase de semnalizare. Special pentru acest lucru a organizat o achiziție directă online. Valoarea estimată a achiziției este de 126.050,42 de lei fără TVA.

Problema legată de poluarea din Ploiești este una care datează de multă vreme. Din păcate, de fiecare dată, în ciuda faptului că există stații de monitorizare a calității aerului, datele nu au avut o relevanță prea mare, în contextul în care autoritățile au vorbit, de cele mai multe ori, numai de un disconfort resimțit de cetățeni, fără a identifica clar care sunt sursele de poluare.

Mai nou, Primăria Ploiești a organizat o achiziție directă online, care are ca obiect implementarea unei rețele de microstații cu senzori pentru determinarea/ monitorizarea indicatorilor de calitate a aerului din municipiu.

Viitorul contract ar urma să prevadă achiziția de aparate de monitorizare a gradului de poluare, instalarea de panouri luminoase, precum și asigurarea de asistență tehnică pentru rețeaua de microstații.

Valoarea estimată a achiziției este de 126.050,42 lei fără TVA, iar termenul de furnizare/ montare și conectare a sistemelor este de 60 de zile lucrătoare de la primirea ordinului de începere a lucrărilor.

Pe raza municipiului Ploiești ar urma să fie amplasate 17 microstații de monitorizare a calității aerului.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.

Bine ati venit!

Websiteul sharenews.ro foloseste cookie-uri pentru a va oferi o cat mai buna experienta de navigare. Consideram continuarea navigarii ca reprezentand acceptul dumneavoastra pentru folosirea acestor cookie-uri.

Va multumim!